Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A kormány támogatja a Kalocsa-Paks Duna hidat

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-03-18 09:21:22

Kedd délután több száz ember töltötte meg a kalocsai Városháza dísztermét. Itt indult ugyanis a Paks 2. gigaberuházással kapcsolatos tájékoztatási fórumsorozat, amely az elkövetkező időszakban több mint negyven települést érint majd az atomerőművel szomszédos járások területén.

A kalocsai összejövetelt megelőző sajtótájékoztatón közreműködött Dr. Aszódi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős kormánybiztos, Nagy Sándor, az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója, Mittler István, az MVM Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója, valamint dr. Bálint József polgármester. Később, a fórumra L. Simon László, a Miniszterelnökség államtitkára is megérkezett.

Dr. Aszódi Attila a média képviselőit főképp a projekt környezetvédelmi engedélyezéséről, illetve a Környezeti Hatástanulmányról szóló lakossági fórumok megtartásának fontosságáról beszélt, de újságírói kérdésre kitért arra is, hogy milyen szerep juthat Kalocsának és térségének az évszázad beruházásaként emlegetett építkezés során.

Dr. Aszódi Attila kormánybiztos a keddi kalocsai sajtótájékoztatón többszörösen kiemelte, hogy a Paks 2 beruházás során komoly feladat vár a régióra, amely nem merül ki az építkezés során itt dolgozók elszállásolásában és ellátásában. Köszöntőjében megjegyezte: nem véletlen, hogy éppen Kalocsán indult útjára a fórum-sorozat.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó