Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A kalocsai adócsoport int: szigorodik és drágul a pálinkafőzés

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-01-19 13:08:12

Könnyen deficites mulatsággá válhat a házi pálinkafőzés, ha nem követi a jogszabályi változásokat – int a kalocsai önkormányzat adócsoportja.

hirdetés

hirdetés

A jogi környezet alakulása nyomán ugyanis ezen szerv a házi párlatkészítők ellenőrzésének felelőse, szabálytalanság esetén pedig akár kétszázezer forintos bírság is kiszabható a hobbifőzőre. Hogy ezt elkerülje, dr. Látó Anita csoportvezető a magánfőzés és a magánfőzött párlatra vonatkozó szabályozás idei évtől életbe lépett változásaira hívja fel a figyelmét.  

Mint rádiónknak elmondta, a magánfőzéshez továbbra sem kell engedélyt kérni, de az ehhez vásárolt eszköz beszerzését változatlanul be kell jelenteni az önkormányzati adóhatósághoz, a vásárlást követő két héten belül. A bejelentéshez szükséges nyomtatvány a kalocsa.hu weboldalon található – nyilatkozta az adócsoport vezetője, aki emellett más hasznos információkkal is felvértezi.

Dr. Látó Anita, a kalocsai önkormányzat adócsoportjának vezetője a házi pálinkafőzés központi szigorítása kapcsán kitér arra is, hogy adott esetben köteles az otthon készült párlat egy részét megsemmisíteni.

Sőt, az is kiderül, hogy ha több párlatjegyet váltott, mint amennyit végül fel tudott használni, azokat jó eséllyel nem lehet sehol visszaváltani.

A házi pálinkafőzéssel kapcsolatos törvényi módosításokkal, szabályrendszerrel és új intézkedésekkel bővebben foglalkozunk a hét végi, Turmix című térségi magazinunkban!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó