Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

A hobbit lassú, unalmas és ronda

Szerző: Gábor János, – 2012-12-10 17:16:27

A hétvégén az amerikai és a brit újságírók már megnézhették a legtöbb országban szerdán, csütörtökön vagy pénteken mozikba kerülő A hobbit - Váratlan utazás-t, és a mérvadó filmes lapok kritikusai koránt sem olyan lelkesek a film iránt, mint a legelső kritikát leközlő szerző volt. Többségük végtelenül lassúnak és unalmasnak találta A hobbit-ot, és a szokásos 24 kocka/másodperc sebesség helyett 48 kocka/másodperccel pörgő film látványvilága sem aratott sikert.


Forrás: Fórum Hungary

A Variety szerzője, Peter Debruge lényegében már kritikája leadjében elintézi Peter Jackson új trilógiájának nyitódarabját: "korántsem tartalmaz annyi újdonságot, ami indokolná a háromrészes, kilencórás feldolgozást", és később hozzáteszi, hogy Tolkien A hobbit-jában még annyi sztori is alig van, amiből egy normál hosszúságú film kijön. Panaszkodik, hogy a film "rettenetesen lassan" indul, hogy a törpöket nem lehet megkülönböztetni, és hozzájuk képest Hófehérke hét törpéje mind részletesen kidolgozott figurának tűnik, és a 3D-t sem találja elég szépnek. A 48 kocka/másodperces sebesség szerinte "művivé" teszi a látványt, felfedi a kosztümök és díszletek valószerűtlenségét, és időnként olyan tőle a film, mint egy "jobb minőségű házi videofelvétel".


Forrás: Fórum Hungary

A Hollywood Reporternek író Todd McCarthy, ha lehetséges, még szigorúbb, vagy legalábbis még jobban unta az "aránytalanul hosszú felvezetésű és erős lendületet nélkülöző" filmet. Véleménye szerint Jackson úgy adaptálta Tolkien regényét, hogy "minden vesszőt és pontot megfilmesített", mintha az Óz, a csodák csodájában egy teljes órányi játékidő menne el csak addig, amíg elhagyjuk Kansast. Úgy véli, a DVD-re a szokásos, hosszabb rendezői verzió helyett inkább egy "normális hosszúságú", tömörített verziót kellene majd rátenni a majdnem háromórás filmből. És persze szerinte is videószerű a kép, különösen a belsőknél.

További részletek az [origo] Filmklubban!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó