Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

A fináléba került ByeAlex!

Szerző: Vörös István, – 2013-05-16 23:03:39

Az Eurovízió második elődöntőjén ByeAlex bejutott a döntőbe.



A második fordulóban 17 ország adta elő dalát Malmőben az Eurovíziós Dalversenyen, ByeAlex tizenkettedikként lépett fel az örmény csapat után és a norvég énekesnő előtt.

Tízen jutottak tovább a szombati döntőbe. Magyarországon kívül Azerbajdzsán, Románia, Grúzia, Norvégia, Izland, Örményország, Finnország, Málta és Görögország versenyezhet.

Az első elődöntőben 16 nemzetből Moldova, Litvánia, Írország, Észtország, Fehéroroszország, Dánia, Oroszország, Belgium, Ukrajna, Hollandia került be, hatan pedig, a tavalyi nyertes Svédország, illetve Olaszország, Németország, Nagy-Britannia, Spanyolország és Franciaország automatikusan szerepelhetnek a döntőben. Így 26 dal közül választja ki a közönség és a zsűri a nyertes dalt szombat este.

Számos kritikusa volt ByeAlexnek, a külföldi bloggerek is lehúzták, a legdurvább véleményező azt jósolta, hogy élve felfalják a "szerencsétlen hipsztert". A hívei szerint viszont épp különcsége miatt volt érdekes a gagyinak titulált europopra specializálódott mezőnyben.

Az Eurovíziót 44 országban sugározzák, a számítások szerint a világ legnézettebb szórakoztató műsorát 100 milliós közönség követi. A műsor tagadhatatlanul hozzájárul ahhoz, hogy egyszer egy évben betekintést nyerjenek a résztvevő országok egymás popkultúrájába, még ha sokan fel is emelik szavukat az protekcionista, szomszédos országok egymásra szavazási gyakorlata ellen.

(hvg.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó