Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A Duna mindkét partján felemelkedést hozhat Paks II. építése

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-08-18 12:32:30

Becskeházi Attila, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár paksi sajtótájékoztatóján ismertette részletesen az általa felügyelt területek feladatait.

hirdetés

hirdetés

Mint elmondta, a lokalizációs teendők célja a meghatározott magyar beszállítói arány elérése, illetve hogy minél több hazai vállalkozás felkészüljön a beruházásra.

Az orosz partner kötelezettsége, hogy 55 százalékban nyílt európai közbeszerzésen válasszon kivitelezőt. Szintén kiemelt feladatok tartoznak a térségfejlesztéshez, infrastruktúra kiépítéséhez, a lakhatás és az ellátás megszervezéséhez.

Becskeházi kiemelte, hogy ezen fejlesztések esetében cél az is, hogy a beruházás környezetében élők életminőségét javítsa és a versenyképességét erősítse.

Az oktatási terület kapcsán az államtitkár kifejtette, hogy több száz mérnökre, nukleáris-, villamos- és gépészmérnökre lesz szükség az üzemeltetés során.

(fotó: Babai István - Paksi Hírnök)

Becskeházi Attila államtitkár nevesítette azt is, hogy milyen közlekedési infrastrukturális fejlesztések szerepelnek az általuk tervezettek listáján.

A sorból a Kalocsa felőli oldalon lévő Duna menti falvakat összekötő utak és a várva várt, új Duna híd sem maradt ki.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó