Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A Do Not Cross legénysége nyerte a Bandák csatáját

Szerző: Mike Szilvia, – 2012-07-29 12:22:11

Jól kezdődött, kiváló volt a folytatás és a végeredményt illetően sem lehet egy szavunk sem. A Bandák Csatája elnevezésű rendezvényen ismét kalocsai és környékbeli fiatalok verték szét a dobokat és zúzták a gitárhúrokat július 15-én, a városi uszodánál a Családi Napon.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, a zenés tehetségkutató két fordulóban zajlott. Az első fordulóra a Kalocsai Sárkányhajó Kupán került sor. Akkor a Moonshine, a Black Cherry, a Macskaköröm és a Kalocsai Fiúk mutatkoztak be a Vajas hídon összegyűlt közönségnek. A hangulat pedig, ahogy akkor megszokhattuk, most is fantasztikus volt. A Bandák Csatája második fordulójában két zenekar mutatkozott be: a Horizont és a Do Not Cross. A fiatalok profikhoz hasonló módon birkóztak meg a széllel, amely próbára tette őket a színpadon állva, bírták a gyűrődést, a hangfalakkal egyetemben (nem kis feladatuk volt).

(fotó: http://snassz.hu/fotok/reszletek/160)

A Horizont megidézve a régi korok nagyjait, bebizonyította, hogy a rock bizony örök és halhatatlan. Nem csak a közönség, de még a zsűri tagjainak lába is szüntelenül dobogta a ritmust. A formáció rendesen feladta a leckét, az őket követően színpadra lépő hartai punk-rock bandának, a Do Not Crossnak. De a srácok felvették az „eléjük dobott kesztyűt” (vagy inkább mikrofont) és méltóan a rendezvény nevéhez, csatába szálltak. Sem a szél, sem a technika ördöge, sem a helyéről folyton elugráló hangfal nem tudta megtörni az ifjú tehetségeket. A fiatal titánok olyan erővel robbantak a színpadra, hogy azt majdnem a deszkák bánták. A közönség és a zsűri viszont egyáltalán nem! Olyan hatásos volt a srácok előadása, hogy a zsűri a Do Not Cross legénységét küldi testvérvárosunkba, Kircheim unter Teck-be, az ott megrendezett rockfesztiválra, hogy képviseljék térségünket az ottani porondon is. Emellett maguknak tudhatnak egy „Bandák Csatája trófeát” is, amelyet örömittasan emeltek a levegőbe az eredményhirdetés után. 

(fotó: http://www.facebook.com/DNCNoise)


De a megmérettetésen részt vevő zenekarok egyike sem búslakodhatott, hiszen a tehetségkutató végén, több fellépési lehetőséggel gazdagodtak a bemutatkozó formációk. Így a kalocsai Paprikafesztiválon, az Arizóna Pub-ban, a Balkán Sörözőben, a Napközi Sörözőben valamint a szekszárdi Rock & Roll Bistroban is hallunk még a bandák felől. Sőt! A Korona FM100 különdíjként két csapatnak lehetőséget ad bemutatkozni az éterben is, így hamarosan a hallgatók is többet tudhatnak meg a Kalocsai Fiúk zenekarról és a Bandák Csatájának nyerteséről, a Do Not Cross-ról. Az utóbbiakat akkor már arról is kifaggatjuk, hogy hogy bírják a fiatalok a hangerőt Kircheim unter Teck-ben. 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó