Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A bedőléstől messze, a hálózat megrogyásához közel

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-01-24 10:54:52

A múlt heti kalocsai Rákóczi utcai csőtörés és az vízszolgáltatók szorult helyzetéről szóló országos híradások kapcsán merültek fel kérdések a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft-vel kapcsolatosan.

hirdetés

hirdetés

A volt Kalocsavíz Kft-t is magába olvasztó társaság néhány hasonló cégnél ugyan stabilabb gazdasági háttérrel rendelkezik, az őket sújtó adók és az áremelések évek óta tartó befagyasztása azt eredményezheti, hogy lassan a hálózati meghibásodások javítása is kihívást jelent majd, az elöregedő rendszerek, mint a kalocsai, annak karbantartásáról és cseréjéről nem is beszélve – tudtuk meg Szigeti Attila műszaki igazgatótól.

A kép illusztráció!

Szigeti Attila, a Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. műszaki igazgatója per pillanat kilátástalannak véli azt, hogy a jövőben áremeléssel tudják növelni a bevételeiket, ami a lakosságnak csak addig jó, amíg nem érzékelik a pénzhiány miatt elmaradó karbantartási és fejlesztési teendők hatását.

A vezető ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a bedőlés veszélye, más hasonló szolgáltatást nyújtó céggel ellentétben, a Kalocsán is működő társaságot nem fenyegeti.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó