Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

970 forintból főztünk - 4 főre!

Szerző: Gábor János, – 2013-01-16 15:54:55

A mai Reggeli Gyors legnagyobb eredménye, hogy sikerült bizonyítanunk a szkeptikusoknak: 1000 forintból lehet főzni kiadós ebédet, egy négytagú családnak is. A bibi mindig a részletekben rejlik: igaz, a farhátgulyás és a krumplis tészta valóban finom lett, de a megkérdezett dietetikus (Csizmadia Andrea) azt mondta: a második fogás kifejezetten gazdag szénhidrátokban, és az ilyen ételek hosszútávon a legkevésbé sem egészségesek. A gulyásunkért viszont dicséretet kaptunk: a többféle zöldséggel és sovány baromfihússal készült, alföldi jellegű leves megfelelt ennek a kritériumnak is.

Lelkes előkészületek - a stúdióban Korsós Éva két hírblokk között, Vörös István riportszünetben pucolta a zöldségeket:



Lévén tudjuk, hogy egy átlagos magyar család kb. 70.000 forintot költ élelmiszerre, havonta, az "álomhatárnál" sokkal többől nem is főzhetnek ebédre. Egy ezres, ennyi. Van, aki szerint művészet, van akinek alap, ezért mindenképpen végre akartuk hajtani a kísérletet - így jött létre a lassan 14 éves Korona Fm100 történetének legelső főzőműsora. A mai Reggeli Gyorsban egy Búzapiactéri élelmiszerboltból szereztük be a csirkefarhátat, valamint a tésztát (ezen a legkönnyebb elcsúszni a költségekkel), majd lementünk a piacra is - innen hoztunk hagymát, zellert, sárgarépát, petrezselymet és burgonyát.

A helyszíni fotózást Lukács Kata vállalta, a forintra kiszámított bevásárlást pedig én - nem túl szakértő szemekkel vizslattam a zellert:



A végeredményt hallgasd meg a cikk alatti médialejátszóra kattintva!
A lényeg: 970 forintból megvolt az egész, és még mindig ebből eszik a stáb, tehát jó kiadós adag lett!

Mike Szilvia stílusosan kötényben vezette a műsort - a reklámszünetben "kopott le" a répáról a felesleges "vakolat":



Küldetés teljesítve, mítosz bizonyítva:



Köszönjük a felszerelést a kalocsai Klub Étteremnek és a Belvárosi Kávéháznak!


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó