Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Vajdasági zászlót égettek a szerb szélsőségesek

Szerző: Gábor János, – 2013-01-15 15:34:06

Egy szerbiai szélsőséges szervezet több szerbiai városban kiplakátolta az elmúlt napokban olyan szerkesztőségek és szervezetek listáját, amelyeket szerbellenesnek tart. Emellett elégették a Vajdaság zászlaját, amivel egyes politikusok szerint túllépték a határt, ezért be kell tiltani a szervezetet.



A Nasi (Mieink) nevű szervezet hétfőre virradóra Újvidéken és más szerbiai nagyvárosokban is kiaggatta a "feketelistát". A Külföldi ügynökök című plakátokon olyan sajtóorgánumok címe és nem kormányzati szervezetek neve szerepel, amelyeket a Nasi szerint a nyugati hírszerző szolgálatok finanszíroznak. Lajstromba vették a Danas és a Blic című napilapot, a Vreme hetilapot, a B92 rádió-televíziót, a független sajtószövetség (NUNS), az Emberi Jogi Alap és a Nők Feketében nevű civil szervezetet.

A listát korábban megjelentették az interneten is, ráadásul követelték egy ismert szerbiai értelmiségi, Ivan Vejvode elfogását is. Ugyanez a szervezet a Vajdasági Szociáldemokrata Liga autonómiapárti tartományi párt újvidéki székháza előtt elégette a vajdasági zászlót, és ugyanezt tette a tartományi lobogóval tavaly Nisben, Nagybecskereken és Bácspalánkán.

Részletek a HVG oldalán!

MTI
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó