Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

9 érmet hoztak Szolnokról evezőseink

Szerző: KSE közlemény, – 2015-09-22 15:58:50

Szeptember 12-13-án rendezték meg a XVIII. Tisza Kupa nemzetközi evezősverseny Szolnokon, a Holt-Tiszai evezőspályán. A Kalocsai SE evezősei pénteken délelőtt utaztak a helyszínre, délután már a versenypályán edzettek. Pörgős tempóban zajlottak a futamok, szombaton 34 versenyszámból 13-ban, vasárnap 25 versenyszámból 10-ben állt rajthoz kalocsai versenyző.

Az első napon minden futamban 1000 méter volt a teljesítendő táv, melyet a kalocsaiak közül a férfi tanuló kormányos nélküli négypárevezősök teljesítettek elsőként. Az egység tagjai Szilágyi Márk, Szilágyi Ervin, Szalai Andor és Balog Gábor, az előfutamot megnyerve jutottak tovább a döntőbe. A jó kezdés szerencsét hozott, hiszen innentől sorra nyerték versenyzőink az előfutamaikat:a férfi ifjúsági egypárevezős Lázár Dániel,a női tanuló egypárevezős László Kíra,a férfi serdülő kétpárevezős kategóriában pedig Bocskor Tamás-Szalai Szilárd.

A Szilágyi testvérek az előfutam 2., míg a női tanuló kétpárevezős László Kíra-Ferencz Panna páros az előfutam 3. helyét megszerezve szintén tovább jutottak a döntő futamokba. A kormányos nélküli négypárevezőseink a döntőben végül 4. helyen értek célba, míg Lázár Dániel a dobogós harmadik helyen zárt. A csapat első arany érmét a női tanuló egypárevezős László Kíra szerezte meg.

A férfi serdülő kétpárevezősök döntőjében a Bocskor Tamás – Szalai Szilárd kettős ezüst érmet szerzett, őket csak az országos bajnok páros tudta megelőzni.

A leány mini 11-13 éves egypárevezős Romsics Lili /11/ szép evezéssel a 3. helyen, míg Ferencz Panna /12/ fölényes vezetéssel elsőként hajózott át a célvonalon.

A női serdülő II. korcsoportú versenyzők között rajthoz állt László Kíra (tanuló), aki megelőzve idősebb versenytársait, ismét elsőként haladt át a célvonalon. 

A férfi tanuló kétpárevezős Szilágyi Ervin-Szilágyi Márk páros óriási küzdelemben szerezte meg a dobogó 3. fokát.

A férfi ifjúsági korosztály innovációs futamaiban is indultak versenyzőink, ahol ragyogóan szerepeltek: egypárevezésben Szalontai Zsolt az aranyérmes első helyen, Szalontai Patrik és Csamangó Richárd egyaránt az ezüstérmes 2. helyen végzett.

A férfi ifjúsági kétpárevezősök versenyében remekül állt helyt a Lázár Dániel-Szalai Szilárd (serdülő) egység, akik nehéz versenyben, óriási hajrával, hajszálnyi időkülönbséggel, végül bronzérmet vehettek át.

A fiú mini 11-13 éves egypárevezősök döntőiben (10 futamban 58 induló volt) Balog Gábor és Szalai Andor 4. helyen, Tóth Péter 6. helyen zárt, míg Balog Csaba bronzérmet vehetett át.

A női tanuló kétpárevezős László Kíra-Ferencz Panna (mini) páros 3.-ként futott be, míg a férfi serdülők kormányos nélküli négypárevezős(4x-) egységének orrlabdája 2. helyen haladt át a célvonalon.

Az egység tagjai a korábban,2015.06.05.-én az ORV-n / Olimpiai Reménységek Versenye / kormányos négyesben (4+) aranyérmet nyert serdülő magyar válogatott csapat tagjai voltak, Szolnok-Kalocsa versenyegyesülésben: Pásztor Tamás, Papp Tícián Norbert, Bocskor Tamás és Szalai Szilárd.

A nap záró eseménye (mely mindig a leglátványosabb futam) a felnőtt nyolcasok (8+) versenye volt, ahol versenyegyesülésben kipróbálhatta magát (az ifi és serdülő korú versenyzőkből összeült csapat) a kalocsai Lázár Dániel, Szalontai Patrik, Szalontai Zsolt, szolnoki, és mosónmagyaróvári társaikkal, a kormányosuk Szalai Andor volt. Az egység becsülettel helyt állva érte el az 5. helyet.

 

 

A második napon megrendezett versenyszámokban a teljesítendő táv 500 méter volt, a futamok 5 percenként indultak.

A fiú mini 11-13 éves egypárevezősök indították a versenyt, ahol Balog Gábor bronzérmet szerzett, Szalai Andor 4., Tóth Péter és Balog Csaba egyaránt az 5. helyen zárt.

A női tanuló kormányos nélküli négypárevezősök versenyében Palics-Kalocsa versenyegyesülésben szerepelt László Kíra, az egység megnyerte a futamot, így Kíra újabb aranyérmet vehetett át.

A leány mini 11-13 éves egypárevezősök futamaiban nem okozott meglepetést Ferencz Panna, továbbra sincs ellenfele a saját korosztályában, magabiztos győzelmet aratott. Romsics Lili nagyon szép versenyzéssel megszerezte élete első aranyérmét, amikor is elsőként hajózott át a célvonalon.

A férfi ifjúsági egypárevezősök futama nagy reményeket ébresztett, mert bár Szalontai Patrik az 5. helyet szerezte meg, azonban három kalocsai versenyző is: Lázár Dániel első helyen, Szalontai Zsolt 2. helyen, Csamangó Richárd 3. helyen jutott tovább az előfutamokból.

A délutáni döntőben Lázár Dani aranyérmet szerzett, Csamangó Richárd 5., míg Szalontai Zsolt 6. helyen ért célba. Csepel-Kalocsa versenyegyesülésben állt rajthoz a női serdülő kétpárevezősök futamában a Jancsó Réka-László Kíra (tanuló) páros, akik az előfutam 2. helyét megszerezve a döntő 6. helyén zártak.

Lázár Dani a egy váci barátjával mérette meg tudását a férfi felnőtt kétpárevezősök versenyében, ami papírforma szerint zárult, az ifi- felnőtt páros az 5. helyen ért célba.

A Szolnok-Kalocsa egyesülés serdülői, Pásztor Tamás, Papp Tícián Norbert, Bocskor Tamás és Szalai Szilárd is elindult a férfi ifik között kormányos nélküli négyevezősben (4-), a nagyon erős mezőnyben a 6. helyen végeztek.

A női tanuló egypárevezősök győztesének járó aranyérmet ismét László Kíra vehette át.

A fiú mini 11-13 éves kétpárevezősök (2x) döntőjében a Szalai Andor-Balog Gábor alkotta egység bronzérmet lapátolt be, míg a fiú tanuló egypárevezősök (1x) futamaiban Szilágyi Ervin és Szilágyi Márk is a dobogó második fokára állhatott.

A női mini11-13 éves kétpárevezősök versenye volt számunkra az utolsó a nap folyamán, ahol a Ferencz Panna-Romsics Lili páros óriási harc után ezüstérmet kapott jutalmul.

 

A csapat versenyről-versenyre kiválóan helyt áll, a sok ráfordított energiának beérik a gyümölcse, a szolnoki regattán a 15 sportoló összesen 9 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzéremmel lett gazdagabb, ezzel is növelve a Kalocsai SE Evezős Szakosztályának hírnevét.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó