Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

75 millió köbméter földgáz fogyhat

Szerző: Korsós Éva, – 2012-02-06 10:25:46

Magyarország várható földgázfogyasztása hétfőn 75 millió köbméter lesz, amely a legmagasabbak között lesz ebben a fűtési szezonban - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. hétfőn.

Zsuga János, a társaság vezérigazgatója a közleményben hangsúlyozza: hétfőre Magyarország ellátása gázipari szempontból biztosított.

Az FGSZ hétfői közleménye szerint keleti és nyugati irányból valamennyi importforrás beszállítását visszaigazolták. A magyar földgázmezők, a kereskedelmi tárolók és a stratégiai tároló kereskedelmi része zavartalanul táplálják be a földgázt a nagynyomású szállítórendszerbe.

A hétvége mindkét napján 70 millió köbméter földgáz fogyott az országban. Az import földgázmennyiség zavartalanul érkezett Magyarországra. Műszaki hiba, ellátási zavar a nagynyomású rendszeren nem volt.

Az FGSZ Zrt., mint rendszerirányítói engedélyes, folyamatos kapcsolatban áll az import betáplálási pontokkal, a hazai termelési pontokkal, a földalatti gáztárolókkal, valamint a hazai gázpiaci szereplőkkel - közölte az FGSZ Zrt.

(echotv)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Lemondott a román kormányfő


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó