Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

63 évesen elhunyt Donna Summer

Szerző: Vörös István, – 2012-05-17 18:20:13

Meghalt a diszkó királynőjének is nevezett Donna Summer - közölte a TMZ portál.



Az énekesnő 63 éves korában halt meg Floridában csütörtök reggel - közötle a TMZ, amely szerint Donna Summer rákos volt. Az énekesnő, színésznő megpróbálta eltitkolni súlyos betegségét a külvilág elől. A TMZ-nek egyik ismerőse azt mondta: néhány hete találkozott Sumerrel, és akkor még jól volt.


Egyik legnagyobb slágerével, a Hot Stuffal emlékezünk az énekesnőre

Donna Summer 1948. december 31-én született a Massachusetts állambeli Dorchesterben. Az 1970-es évek legnagyobb diszkókirálynője volt, tehetsége és sikerei révén lekörözte két legnagyobb riválisát, Amanda Leart és Grace Jonest. Számos rangos zenei díjat kapott, lemezei több mint 120 millió példányban fogytak el világszerte - írja a róla szóló Wikipedia-szócikk.


Olyan világhírű slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Hot Stuff vagy az I Feel Love című dalok. Pályafutása során öt Grammy-díjat nyert, és ő volt az első előadó, akinek három egymást követő duplaalbuma is első volt a Billboard ranglistáján.


Donna Summer vallásos keresztény családba született, hat testvére volt, és egy templomi kórusban kezdett énekelni. 18 évesen otthagyta az iskolát, és elköltözött otthonról, mert szerepet kapott a sikeres Broadway-darabban, a Hairben. A társulat az előadást áthozta az akkori NSZK-ba, ahol Donna más musicalekben is színpadra léphetett, így Münchenbe költözött.


(hvg.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó