Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Ők kapták idén a \"Kalocsa Városért\" elismeréseket

Szerző: Vörös István, – 2012-08-20 16:06:37

A hagyományokhoz híven idén is államalapító Szent István ünnepéhez kötődően adták át a kalocsai Városházán a településért kiemelkedően tevékenykedőknek járó elismeréseket egy rendhagyó képviselő-testületi ülés keretében.





A ceremónián Simon Zoltán alpolgármester méltató kísérőgondolatai mellett jutalmat vehette át elismerését Kalocsa ifjúságának neveléséért Herrmann Jánosné nyugalmazott tanító.

Kalocsa Város Művelődési-díját Mácsai Ferencné óvónő kapta a gyermekekért végzett áldozatos szakmai munkája jutalmaként. Az ő laudációját Marsovszky Lászlóné önkormányzati képviselő mondta.

A sportdíjat idén Busa Attila edzőnek ítélte a grémium, akit a helyi úszó-sportélet szervezéséért és edzői tevékenységéért emeltek ki, Dr. Filvig Géza önkormányzati képviselő méltatóbeszéde mellett.

A város egészségügyéért végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért kapott díjat Dr. Grabarits István gyógyszerész, aki betegség miatt ugyan személyesen nem tudott megjelenni az ünnepségen, a ceremóniát követően Turi Tibor képviselő és Török Ferenc polgármester a kórházba látogatott, hogy átadja számára kitüntetését.

A köz szolgálatában ellátott feladataiért részesült jutalomban az egykori kalocsai rendőrkapitány, ma önkormányzati köztisztviselőként dolgozó Dr. Hargitai László, akinek életútját Rumi László képviselő ismertette.

A Kalocsa Városért kitüntetést idén Dr. Svébis Mihály, a kecskeméti megyei kórház főigazgatója kapta, aki rengeteget tett azért, hogy a városvezetéssel karöltve sikerüljön megmenteni, és aktív kórházként életben tartani a kalocsai Szent Kereszt Kórházat. A vezető munkáját Varga Nelli helyi és megyei önkormányzati képviselő méltatta.

Kalocsa Város Polgármesterének Díját Dr. Mészáros István kalocsai templomigazgatónak ítélték a döntéshozók, a hagyományápolás terén végzett példamutató tevékenységéért és az egyház, valamint a város közötti kapcsolat erősítéséért. A laudációt Török Ferenc polgármester mondta.

Az egyes kitüntetettekhez kapcsolódó méltatóbeszédeket hét végén mutatjuk be, szombat délelőtt 10 órakor kezdődő Turmix című magazinműsorunkban!
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó