Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Zuhan a benzin ára Horvátországban

Szerző: Korsós Éva, – 2011-08-23 11:37:33

Csökkent az üzemanyagok ára Horvátországban, a londoni jegyzési árak és a dollárárfolyam csökkenése nyomán.
A legnagyobb forgalmazónak számító INA kútjainál az Eurosuper BS 95 Class benzin ára 0,24 kunával 9,65 kunára, vagyis majdnem 9 forinttal mintegy 352 forintra csökkent (1 kuna 36,43 forint). Az Eurodizel BS Class gázolajért 22 lipával kell kevesebbet fizetni, amelynek ára így 8,97 kunára, mintegy 327 forintra változott.

Az olajtársaság az autópályák mentén lévő töltőállomásoknál 5 lipával magasabb árakat alkalmaz, ezeknek a benzinkutaknak a listáját a társaság a honlapján (www.ina.hr) részletesen felsorolja.

A Horvátországban érvényes árképzési rendszer szerint a gazdasági tárca kéthetenként teszi közzé a maximált kiskereskedelmi üzemanyagárakat, amelyektől - az autópályák mentén és a tengerparton lévő töltőállomásokat kivéve - a következő kéthetes időszakban csak lefelé térhetnek el a forgalmazók.

Az üzemanyagárak az utóbbi négy hétben a mostani csökkenéshez képest némileg nagyobb mértékben növekedtek Horvátországban. A minisztérium közleménye szerint a jelenlegi árcsökkentést a londoni jegyzési árak és a dollár árfolyamának mérséklődése tette lehetővé.

(klubradio)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó