Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Zsigmond Vilmos és Sutherland magyar fimben!

Szerző: Gábor János, – 2010-03-22 14:02:53

Hules Endre A halálba táncoltatott leány című filmjét áprilisban kezdik forgatni, és a 2011-es filmszemlén fogják bemutatni.

Az Eurimages, az Európa Tanács filmalapja 160 ezer eurós (mintegy 40 millió forintos) támogatást ítélt meg Hules Endre A halálba táncoltatott leány című filmjének - tájékoztatta a Magyar Filmunió hétfőn az MTI-t.


Mint az ősi népballadát mai környezetbe helyező film producere, Garami Gábor az MTI-nek elmondta, a forgatás magyar-szlovén koprodukcióban kezdődik áprilisban, de várható egy kanadai partner csatlakozása is.

A producer hozzátette: a film részben a Honvéd Táncszínház 2008-ban hasonló címmel bemutatott előadásán alapszik; a két produkcióban közös a táncjelenetek koreográfusa és a zeneszerző - Zsuráfszky Zoltán, illetve Kiss Ferenc - is. 


Mint Garami Gábor elárulta, a Hules Endre által írt és rendezett film operatőre Zsigmond Vilmos lesz, a külföldi színészek közül Donald Sutherlanddel és Carrie-Ann Moss-szal tárgyalnak, míg Magyarországról többek között László Zsolt és Merkli Bea szerepeltetését tervezik.

hirado.hu

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó