Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Zavargások Torontóban! Árnyékos G-20-csúcs

Szerző: Gábor János, – 2010-06-27 15:34:44

A fejlett és a fejlődő országok (G-20) vezetőinek csúcstalálkozója elleni tüntetésen szombaton randalírozók Torontóban összecsaptak a rendőrökkel. A szakadó esőben több ezer békésen menetelő tüntető közül feketébe öltözött, maszkos randalírozók törtek ki, felgyújtottak egy rendőrautót, baseballütőkkel betörték egy bank, egy étterem és több üzlet, valamint a rendőrség ablakait. Előzőleg a rohamrendőrök visszaszorították tüntetők egy csoportját, akik megpróbáltak áthatolni a G20 csúcstalálkozója helyszíne körül emelt kordonon. A mentők szóvivője szerint legalább hárman megsebesültek.



A szombati tüntetés szervezői 10 ezer résztvevőre számítottak, de csak mintegy 5000-en jelentek meg. A tüntetők a csúcstalálkozó költségeit kifogásoló jelszavakat skandáltak és szegények védelmét sürgették.

A rendőrség elmondta: szombat délutáni adatok szerint június 18-a óta összesen 40 embert vettek őrizetbe a csúcstalálkozóval kapcsolatban. A rendre becslések szerint Kanada minden részéből Torontóba vezényelt 19 ezer rendfenntartó vigyáz. A csúcstalálkozó biztonsági költségeit több mint 900 millió dollárra becsülik.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó