Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Washington folytatja a nyomásgyakorlást Iránra

Szerző: Bneu Edina, – 2012-05-23 13:15:25

Előrelépésnek minősítette Washington kedden a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) és Teherán megállapodását az iráni atomprogram ellenőrzéséről, de leszögezte, hogy folytatja a nyomásgyakorlást Iránra, amíg nem lát konkrét lépéseket.


Jay Carner fehér házi szóvivő közölte, hogy "egy dolog az ígéret, de a kötelezettségek teljesítése és a cselekedetek egészen mást jelentenek".

Amano Jukija, a NAÜ főigazgatója kedden jelentette be, megállapodott az iráni vezetőkkel arról, hogy megkönnyítik Teherán gyanús nukleáris tevékenységének - régóta megrekedt - ellenőrzését, s erről hamarosan egyezményt írnak alá.

Jay Carner szerint előrelépés történt, de felhívta a figyelmet arra, hogy NAÜ és Teherán egyelőre csupán elvi megállapodásra jutott egymással. "Folytatjuk a nyomásgyakorlást Teheránra, és folytatjuk a szankciókat (...)" - mondta a szóvivő.

A nyugati országok és Izrael azt gyanítja, hogy Irán - általa békés célúnak mondott - atomprogramja leple alatt valójában nukleáris fegyver előállításán munkálkodik. Teherán tagadja, hogy atomfegyvert akar kifejleszteni, de nukleáris létesítményeinek ellenőrzése több mint négy éve megrekedt.

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó