Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Walkó, Keresztes, Rákay, Leander - az Eurovíziós Reggeli Gyorsban!

Szerző: Gábor János, – 2013-01-11 12:00:24

Tegnap tették közzé annak a 30 dalnak a listáját, amelyek előadói közül egy valaki az idei Eurovíziós Dalfesztiválon képviseli majd Magyarországot. A rengeteg tehetséges zenész-énekes között vannak tehetségkutatósok, zenekarok, lelkes kezdők és évtizedek óta alkotó profik is - rendre egy-egy kiemelten jó dalszerző felvételével. A névsorból számunkra Keresztes Ildikó  személye kiemelkedő; egyrészt azért, mert a szólistától szokatlan, hogy ilyen mezőnyben mérettesse meg magát, másrészt pedig azért, mert a nevezett, Nem akarok többé játszani c. dalt a kalocsai Lenader zenekar frontembere, Köteles Leander írta neki.

Az idei Eurovíziós Dalfesztiválra kerülő magyar előadót az elmúlt évekhez hasonlóan egy köztévés show-ban, A Dal c. műsorfolyamban választja ki - a közönség,  és persze a szakavatott zsűri: Rúzsa Magdi, Rakonczai Viktor, Walkó Csaba, Rákay Philip és Csiszár Jenő. Az ismert médiaszemélyiségek közül felkerestük a tavalyi résztvevő Compact Disco énekesét, a 2013-ra bíráló személlyé vált Walkó Csabát, a számunkra legérdekesebb versenyzőt, Keresztes Ildikót, a zsűri egyik vezéregyéniségét, Rákay Philipet, és naná: Leandert.

Hallgasd meg a beszélgetéseket alább (műsorvezetők: Mike Szilvia és Gábor János)!



Walkó Csaba
saját emlékei alapján úgy gondolja, lelkesedéssel vegyes izgalommal telnek a jelöltek napjai. Felidézte a dalok leválogatásának hosszú napjait, a Compact Disco verseny óta eltelt egy évének fontosabb eseményeit, és bevallotta: lemezük nemzetközi megjelenéseit az Eurovíziónak köszönhetik.



Keresztes Ildikót
meglepetésként érte, hogy bekerült a mezőnybe
, mert a kiadója korábban nem árulta el neki, hogy mi a konkrét célja a Leanderrel közösen elkészült szerzeménnyel. Ildit a Sony Music nevezte, és egyelőre érdeklődéssel várja, hogy milyen lesz X-faktor-mentorból versenyzővé változni.



Rákay Philip
fontosnak tartja a versenyt, mert a korábbi fesztiválokon szerzett tapasztalatai alapján úgy érzi: a nemzetközi publikum Magyarország egyfajta kulturális nagyköveteként tekint majd a bekerült énekesre / zenekarra. Az M1 és M2 intendánsa szerint hazánknak ezért is kell komolyan venni a dalfesztivált.



Köteles Leander
a tőle megszokott nyugalommal számolt be a Keresztes Ildivel közös munkáról. A Nem akarok többé játszani c. dal egy korábbi projektje: eredetileg magának írta, de szívesen dolgozta át az énekesnőnek - a zenei alap is kész van már. A dalt még biztosan befejezi, de a műsort nem fogja nézni - tudd meg alább, hogy miért!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó