Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

VW Bogár: a megölhetetlen legenda

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2017-02-17 10:28:00

"A nyaralás akkor kezdődik, amikor beleülsz."

Ezen a napon hagyta le a Ford T-modellt a Volkswagen Bogár, amikor 1972-ben már több gördült le belőle a gyártósorról, mint nagy elődjéből. Azt hiszem abban Ön is egyetért velünk, hogy a legkomolyabb kultautóval volt dolgunk a mai KORONAcaféban, ahol egymásnak adták a telefont a régióbeli bogarasok.

Hirdetés

Hirdetés

A legkomolyabb meglepetést még csak nem is Gábor okozta (inkább mi, neki, amikor élő adásban felhívtuk) azzal, hogy Kodály Zoltán özvegyének VW Bogarát (fenti kép) birtokolja és kínálja eladásra. A kocsi gyönyörű citromsárga színekben pompázik és nagyon vigyázott rá. A híres előző tulajdonos már csak extra:

Hamar előkerült egy kiskunhalasi hallgatónk révén János, akit Dél-Magyarország egyik legkomolyabb Bogárépítőjeként aposztrofált az ismerőse és megadta a számát. Még jó, hogy elértük: kiderült, hogy János mérnök, aki az évfolyamtársaival, Drezdában kedvtelésből rakta össze az első kupéját, ami szó szerint apró darabokban, faládákban érkezett:

Kalocsa valószínűleg leghíresebb VW Bogár mániákusa sem maradhatott ki a sorból: dr. Szabó Tibor ugyan elfoglalt ügyvéd, de így is annyi időt szakít kedvenc autójára, amennyit csak lehet. Az első Bogarát még 1990-ben vette, azóta legalább tíz ilyen kocsija volt. Egy darabig "hűtlen" volt a kocsihoz, mert átállt a "gömbölyű-horrofilmes" kisbuszokra, de mostanában újra boldog bogaras. Mindent tud a típusról, de tényleg - el is magyarázta miben rejlik a kocsi varázsa ("A nyaralás akkor kezdődik, amikor beleülsz."), és hogy gyakorlatilag miért megölhetetlen:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó