Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Vörösiszap: felbecsülték a sérült házakat

Szerző: Gábor János, – 2010-11-02 10:56:39

Befejezte az iszapömlésben megsérült összesen 362 ingatlannak az értékbecslését a Magyar Igazságügyi Szakértői Kamara által felkért szakértői csoport Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen - mondta Muharay Árpád tábornok helyreállítási és újjáépítési felügyelő kedden az MTI-nek. A tábornok a legfontosabb feladatnak az értékbecslési adatlapok összeállítását nevezte, melynek alapján a Belügyminisztérium által kijelölt jogászcsoport az újjáépítésre és a kártalanításra vonatkozó szerződéseket megköti az érintettekkel. Devecserben 272, Kolontáron 53, Somlóvásárhelyen 37 ingatlanról készítettek értékbecslést, amelyben a katasztrófát megelőző forgalmi értéket állapították meg.



Az elmúlt napokban az értékbecslő csoport a terepen végzett méréseket, ezek eredményeit összesítik és még kedden átadják a jogászcsoportnak.

Toldi Tamás, Devecser polgármestere elmondta, hogy minden segítséget megadnak a lakhatás feltételeinek biztosítására. A kármentő bizottság döntésének értelmében megkezdték a százezer forintos gyorssegélynek a kiosztását a Magyar Kármentő Alapból, amely mellé az emberek a vöröskereszt segélycsomagját is megkapják. 120 család vette fel eddig a pénzt, de december 20-ig meghosszabbították a segély felvételi idejét.

(MTI)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó