Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

VOLT-idézés: fotók & sztárinterjúk itt!

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2012-07-06 20:01:32

A 20. soproni VOLT Fesztivál programjának összeállításakor kitettek magukért a szervezők, hiszen egymást érték a jobbnál jobb bulik, sokszor csak a fejét vakarta az ember, hogy most melyik koncertet válassza a bőség zavarában. Ott volt a hazai zenei élet krémje, de a nemzetközi kedvencek sem hiányozhattak. Néhányukat sikerült is elcsípnünk néhány szóra!
 
A teljesség igénye nélkül haladunk előre, főként azon előadókra koncentrálva, akivel egy interjú erejéig összefuthattunk. A meghatározás teljes mértékben fedi az igazságot például Fehér Balázs, a Carbonfools énekesének esetében, akivel a hangpróbára menetelés közben beszélgettünk az együttes előtt álló tervekről, külföldi szereplésekről és a Clublights-felvezette készülő albumról. Az interjút meghallgathatod alább!
 



Fehér Balázzsal útban a Nagyszínpad felé

Nem sokkal később érkezett a VOLT-ra a Compact Disco, akiket ugyancsak a beállás előtti utolsó pillanatokban sikerült elcsípnünk. Walkó Csaba, a sajátos hangzású - egyre jelentősebb külföldi sikereket is magának tudó - csapat énekese mesélt az Eurovíziós Dalfesztiválon szerzett tapasztalatokról, valamint egy exkluzív infó-morzsát is elejtett a harmadik, jelenleg munkastádiumban lévő Compact Disco szólóalbumról. Itt az interjú!
 



Walkó Csabival a backstage-ben

A hazai popzene talán legnagyobb ikonjával is VOLT szerencsénk néhány szót váltani a jubileumi soproni fesztiválon. Ákos ez alkalommal mutatta be nyári "szintirock" koncertjét először, amelyet összesen három alkalommal állít színpadra: a VOLT-on, a Balaton Soundon és a Szigeten. A turné különlegessége, hogy az őszi megjelenéssel tervezett új Ákos-album egyik, eddig sosem hallott szerzeménye is szerepel a repertoárban. Hogy milyen lesz a várva várt lemeze? Arról Ákos beszél!
 



Ákossal a debütáló-show hangpróbája után váltottunk pár szót

Természetesen nemzetközi kedvenceket is "becéloztunk". Sajnos a Faith No More és a Snow Patrol nagyon sietett (ami szerencsére fergeteges koncertjeiket csírájában sem látszott!) a bűbájosan vadóc brit üdvöske, Katy B és a kanadai Simple Plan, és annak gitárosa Jeff Stinco örömmel szánt néhány percet arra, hogy beszélgessen a hazai média megjelent képviselőivel is - mint a Korona stábjával. Hölgy először - íme, Katy!
 



Katy B csaknem kétórás - fergeteges - koncertje után fogadott bennünket

Katy elárulta például, hogy nagyon megtetszett neki kis hazánk és biztosan visszalátogat majd ide - persze csak ha jövő évi megjelenéssel tervezett új lemezének munkálatait engedik, Jeff pedig a Simple Plan turnéjáról, új albumról, DVD-ről és a banda elmúlt évtizedét bemutató képeskönyvről szólt többek között, na meg arról is, hogy első benyomásra megkedvelte a soproni fesztivált. Alább pedig a Simple Plan tagjával készült beszélgetés!
 


Jeff épp tanulja kimondani, hogy "Korona Rádió"...

Az interjúkat Vörös István, a fotókat pedig Gábor János "követte el". Jó szórakozást - nekünk hatalmas élmény VOLT! :)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó