Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Világbajnokokkal játszhatnak a "Kossuthos" diákok

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-04-25 09:09:00

A Magyar Diáksport Szövetség szervezésében, az ISCA (International Sport and Culture Association) támogatásával jött létre a Játssz TE IS! projekt, amelynek keretei között egy, az ország összes általános és középiskolája felé meghirdettük a Játssz TE IS! pályázatot és kampányt.

Hirdetés

Hirdetés

A fiatalok feladata az volt, hogy "kitaláljanak" egy új játékot. Ez ugye, nem is olyan egyszerű feladat. És hogy megéri-e? Naná! A pályázat három első helyezettjének nyereménye egy-egy Játssz TE IS! nap, amely alkalmával a játékalkotó csapatok, valamint iskolatársaik három világbajnokkal találkozhatnak és játszhatnak együtt. A pályázat díjai továbbá: sporteszközök és egyéb ajándékok. A Játssz TE IS! nap egy olyan iskolai játéknap, amelynek főszereplői a nyertes játékalkotó csapatok. A legfontosabb cél ezen belül a világbajnokok, az iskolák tanulóinak és tanárainak közös mozgásos aktivitása.

(Fotó: Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolája)

Az országban a három legjobb csapatot választották ki, akik a legötletesebb játékot, sportot "találták fel". A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolája diákjai és testnevelő tanárai, Koprivanacz Erika és Kosler Krisztina tanárnők vezetésével megálmodtak egy játékot, felémérték társaik igényeit, megalkották a szabályokat, amelyeket megismertettek iskolatársaikkal, majd együtt játszották az "ÉVSZAKOK KIDOBÓT". 

(Fotó: Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Humán és Kereskedelmi Szakközépiskolája és Szakiskolája)

Az új sprt nem csak helyi fiatalok között, de a pályázaton is óriási sikert aratott! Olyannyira, hogy a legjobb három pályamunka közé választották a kalocsai srácok alkotta kidobót. Így, jutalomként holnap délelőtt a "Kossuthos" diákok egy igazi sportnapot tölthetnek együtt Szász Kitti,freestyle foci világbajnokkal, Bánhegyi Adrienn, a világ legjobb ugrókötelesével és Karancz János, jojovilágbajnokkal.

Az Évszak Kidobóról a holnapi KORONAcafé-ban mesél többet az intézmény két tanulója, Hajós Hanna és Henzel Erik. Sőt a programról, sportról, mozgásszeretetről és sikerekről mesél majd hallgatóinkak a három világbajnok: Szász Kitti, Bánhegyi Adrienn és Karancz János.

Tarts velünk a KORONAcafé-ban!

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó