Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Viharok pusztítanak a szomszédos országokban

Szerző: Korsós Éva, – 2013-08-06 05:12:55

Miközben Magyarországon tombol a hőség, Németországban, Ausztriában és Csehországban heves zivatarok pusztítottak.



Az erős szél közlekedési káoszt és áramkimaradást okozott, Berlin közelében villám csapott egy kempingbe.

Dió nagyságú jég esett Németország keleti részén, Drezda környékén az erős szél fákat döntött az utakra. Csak a tűzoltók tudták a közlekedési akadályokat eltakarítani, több autó is megrongálódott a viharban.

Bajorországban tetőket sodort el a szél, több épületbe villám csapott. Baden-Württemberg tartományban táborozó gyereket kellett kimenekíteni, miután sátraikat feldöntötte a szél. Tízen megsérültek, őket kórházban kezelik. A kidőlt fák jelentős fennakadást okoztak a vasúti közlekedésben is.

Villámlással és orkán erejű széllel csapott le a vihar Ausztriában is. Stájerországban a fél órán át tartó ítéletidőben a tűzoltóknak több mint száz helyszínre kellett kivonulniuk. A patakok kiléptek a medrükből a néhány perc alatt lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt. Több helyen házakat is elöntött a víz. Tirolban egy templom tetejét sodorta el a szél, az épületben a jég is jelentős károkat okozott.

A cseh fővárosban a vihar miatt megszakadt a Deeple Purple koncertje; ide is hatalmas erővel ékezett a szélvihar, jelentős közlekedési fennakadást okozva. „Harminc éve nem volt ekkora vihar Prágában. Soha ennyi ép és egészséges fa nem semmisült meg, mint most” - mondja a cseh főváros egyik kerületének polgármestere.

Pilsen környékén több ezer háztartásban órákig nem volt áram.

(hirado)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó