Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Vesével kereskedtek, a műtétet is elvégezték

Szerző: Korsós Éva, – 2013-08-21 06:34:06

Lebukott egy vesék illegális kioperálására és szervátültetésre szakosodott bűnbanda a közép-kínai Hupej tartomány székhelyén, Vuhan városban – jelentette helyi források alapján a South China Morning Post című hongkongi lap kedden.



A hatóságok több mint tíz embert vettek őrizetbe, akik között volt egy hivatásos sebész, két asszisztens és egy altatóorvos is. Az orvosi team annyiban volt „különlegesebb” a hasonló esetekben lebukottaknál, hogy a szerv kivétele mellett a nagyobb gyakorlatot igénylő transzplantációt is elvégezte.

A zöldövezeti villában zajló rejtélyes műtétekre – amelyről hosszú vágással az oldalukon jöttek ki az emberek – egy olyan beszámoló hívta fel az újságírók figyelmét, amely a világhálón jelent meg. A Li Vej néven posztoló fiatalember saját elmondása szerint pénzzavarba került, s miután megoldást keresett, az interneten találtak rá a vesekerekedők.

Kiderült, a szükséges előzetes laborvizsgálatokat egy kórházban végeztették el vele, majd szemét bekötve szállították ismeretlen helyre. A mobiltelefonját elvették. A műtét és az azt követő felépülés öt napot vett igénybe, akkor kapta meg a kialkudott 30 ezer jüanját (1,1 millió forint). A nővérektől azonban időközben megtudta, hogy a vesékre várók 400 ezret (14,6 millió forint) fizetnek darabonként.

A helyi lap riporterei nyomozni kezdtek az ügyben, majd sikerült a villát is beazonosítaniuk, mire a rendőrség is akcióba lépett.

(mno)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó