Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Vereséget szenvedtek a kalocsai röpisek Szombathelyen

Szerző: Rumi László, – 2012-02-21 08:17:12

Vasi Sportakadémia- Kalocsai SE      3:0 ( 10; 16; 10)

Kalocsai SE: Kovács Patrícia, Jánosi Nikoletta, Vén Adrienn, Tóth Vivien, Bencsics Bettina és Zsinka Viktória.

Csere:   Pajsán Kitti

Edző:    Kováts Ágnes

Az elmúlt hétvégén az NBII. Nyugati csoportjában a február elején a nagy havazás miatt elhalasztott Vasi Sportakadémia-Kalocsai SE mérkőzés pótlására került sor. A csoportban tetemes előnnyel a második helyen álló vasiak eddig csak az éllovastól kaptak ki, így az előzetes latolgatáskor is ők tűntek esélyesebbnek, pláne ha még hozzátesszük, hogy sérülés, betegség és munkahelyi elfoglaltság miatt szinte csak a teljes serdülő csapat utazott el a vasi megyeszékhelyre.

A meccs elején hamar előnyre tettek szert a hazaiak, amit egy pillanatra még sikerült szorosabbá tenni, ám ezután a vasi henger megindult és mintegy negyedóra játék után magabiztos játékkal nyerte az első játszmát a VSA (25:10, 1:0).

A második felvonás elején élénkebbé vált a Kalocsai SE csapata, egy ideig még vezettek is a lányok, ám ez csak átmeneti állapot volt. A magassági fölényével jól élő és remek feladót sorai között tudó hazaiak jól mezőnyöztek is, így hamar fordítottak és egyre inkább növelni tudták az előnyüket. Ám a meddő játékunk ebben a játékrészben csak arra volt elegendő, hogy csúnya bukás ne legyen belőle, de a hazai szettgyőzelmet megakadályozni nem volt esélyünk. (25:16, 2:0)

A harmadik játékrész elején ismét beragadt csapatunk. Az átlagban egy fejjel magasabb akadémisták blokkja ellen nem tudtunk hatékonyan támadni, így az erőtlenebb, helyezett ütéseinket, ejtéseinket könnyedén összeszedték a vasiak, amiből kellő dinamizmussal biztosan szerezték pontjaikat. (25:10; 3:0).

Néhány megmozduláson azért látszott, hogy több van a kalocsai lányokban, elveszettnek hitt labdákat mentettek meg, pontos fogadásokból szép támadásokat vezettek a széleken és középen is. Ha nagyobb tűzzel játszottak volna, akkor biztos, hogy sikerült volna tisztességesebb eredményt elérniük, ugyanis a magassági és rutinbeli hátrányukhoz képest nem játszottak olyan rosszul, mint amit a számok mutatnak.

A juniorok meccsén már szorosabb összecsapásban, de szintén hazai győzelem született (3:1).

 

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó