Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Vegyszeres vízért fizet, húsáron?!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-01-25 11:05:48

Baj van a teljes kiőrlésű kenyérrel és az édesítővel is

A KORONAcaféval Ön is megúszhatja, hogy bevigyék a málnásba a vákuumcsomagolt húsokkal, amelyek súlya jelentős részben térfogatnövelő folyadékok miatt annyi, amennyi. Édesítővel issza a kávét, cukor helyett, és lecserélte a fehérkenyeret a teljes kiőrlésűre? Nem kellett volna. Bővebben lejjebb...

hirdetés

hirdetés

Tipikusan reggelire fogyasztott élelmiszerekről derült ki, hogy a hagyománnyal ellentétben egészségtelenek. Narancslé? Édesítő? Teljes kiőrlésű péksütemény? Margarin? Csábítóan hangzik, pedig nem kellene...

A 100%-os gyümölcslevek a közhiedelemmel ellentétben nem csak vitaminban gazdagok (jó esetben). Még a frissen facsart levekben is sok a gyümölcscukor, a dobozoltban pedig a hozzáadott cukor. Ez zsírként rakódik le, tehát a juice kompromisszum: a vitaminért kalóriával fizet.

 

A teljes kiőrlésű kenyér jól hangzó egészséges, sőt, fogyókúrás étel, csakhogy a szénhidrátot és kalóriát gyakran vegyi úton csökkentik. Szerencsétlenebb esetben az sem ritka, hogy valójában olyan fehérkenyeret vesz, amit ételszínezékkel álcáztak teljes kiőrlésűnek.

 

Kevés olyan idős embert mutatna, aki szereti a margarint, ugye? Nem finnyás a nagymama, csak egész életében természetes anyagokból álló vajat evett, ezért simán gyomorforgató számára a vitaminnal és ásványi anyagokkal kémiai úton dúsított, mesterségesen zsírcsökkentett margarin.

 

Virsli? Jó is az reggel. DE: ipari húselőállítás nyesedékeiből és fel sosem használt maradékokból (bőrke, madártoll, stb.) állítják elő. A nem ritkán mindössze 12-24 százalék hústartalommal rendelkező virslik megviselik a szervezetét, pedig nagyon egyszerűen kiderül a gyártói csíny, ha tisztában van egy adott hústremék kilónkénti árával...

 

Szakértő hallgatóval azt is kiderítettük, hogy mekkora arányban növelik a húsok térfogatát. Kapaszkodjon: arányosan úgy 30-40 százalékkal is lehet növelni a hús tömegét, amit aztán a konyhában rendre el is veszít. Németh József, kedvenc gasztroszakértő séfünk leleplezte a trükköt:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó