Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Véget ért a kispályás labdarúgó kupa

Szerző: Rumi László, – 2012-10-24 20:19:44

Kedden véget ért a több hónapon át tartó városi kispályás labdarúgó bajnokság. Külön öröm volt, hogy a jó időnek is köszönhetően több mint háromszáz szurkoló foglalt helyet a városi sporttelep lelátóján, hogy a döntő összecsapásokat megtekintsék. Az utolsó sorozat is bőven tartogatott izgalmat, hiszen mindhárom osztályban az utolsó forduló eredményitől függött a bajnoki cím. A szenioroknál csak papírforma szerint csúszhatott volna le a Pyramus KFT, de mivel 15-0-ra kiütötte a Nyugdíjas Pedagógust, így egyértelmű volt a bajnoki cím. A nagy rivális Kertváros 6-4-re kikapott a homokmégyi Öreg Bikáktól, míg a Pedagógus meglepetésre 12-6-os vereséget szenvedett az Üveges Teammal szemben. Így tehát 2012-ben a szenior liga bajnoka a Pyramus KFT lett 45 ponttal, második a Kertváros 41-el, harmadik a Kalotransport-Vizko 35-el, negyedik a Homokmégyi Öreg Bikák 33-al, ötödik a Pedagógus 18-al, hatodik a Nyugdíjas Pedagógus 6-al és hetedik az Üveges Team 5 ponttal.

Óriási izgalmakat tartogatott az első osztály kilencedik fordulója. A bajnoki címről döntő kiélezett, kemény összecsapáson a Horgászbazár a Kabukával küzdött, ahol az 5-5-ös eredmény végül a Horgászbazárnak kedvezett, ugyanis azonos pontszámmal, de jobb gólkülönbséggel első lett. A Bátyai Öregfiúk 4-7-es vereséget szenvedtek a DHD Kft Macronnal szemben, a Géder Family 3-0-ra verte az Ennedue kőrös Blankot, a Zsodo Car 6-3-al múlta felül a Kápolna Sörözőt, míg a Reptér Söröző 12-2-re győzött a Pedagógus ellen. Így tehát 2012-ben a Horgászbazár lett a bajnok, második a Kabuka, mindkettőnek 28-28 pontja van, harmadik a 27 pontos Reptér Söröző, negyedik a Zsodo Car 18-al, ötödik a DHD Kft Macron 17-el, hatodik a Kápolna Söröző 11-el, hetedik a Pedagógus 9-el, nyolcadik a Bátyai Öregfiúk szintén 9-el, kilencedik a Géder Family 6-al és tizedik lett az Ennedue Kőrös Blank 5 ponttal.

A másodosztályban is az utolsó forduló döntött a bajnoki címről, és mivel a Grund FC 5-0-ra nyert az FC TNT ellen, így végül az első helyen végzett. A Kalobike nagy csatában 5-4-re nyert a Foktő Fekete Horgony ellen, az Önkormányzat 4-4-et játszott a Hajósi Takarékkal, a Fűszer FC Fajsz 5-2-vel múlta felül a Europairventure csapatát, a Zöld Elefánt 3-0-ra nyert a Brazilok ellen és végül a Dunamenti Juhászok 8-2-es sikert értek el az OLD csapatával szemben. A bajnokságot a Grund FC nyerte a Dunamenti Juhászok előtt, mindkét csapat 33 pontot gyűjtött, harmadik lett a Fűszer FC Fajsz 30-al, negyedik a Zöld Elefánt 27-el, ötödik a Hajósi Takarék 22-vel, hatodik az OLD 21-el, hetedik a Europairventure 20-al, nyolcadik az FC TNT 19-el, kilencedik a Foktő Fekete Horgony 13-al, tizedik az Önkormányzat 10-el, tizenegyedik a Kalobike 7-el és tizenkettedik a Brazilok csapata egy ponttal.

Az első osztály gólkirálya Kerekes Krisztián, a másodosztályé Buzogány Szabolcs, míg a szenioroké Farkas Zoltán lett.

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó