Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Van új a víz alatt? A zátony, meg a cápa

Szerző: Vörös István, – 2011-06-24 20:56:18

Az európai filmfesztiválok többségén jó kritikát kapott "A zátony" című thriller hazánkban (is) csak DVD és Blu-ray formátumban vált elérhetővé. Az izgalmas cápás filmek szerelmeseinek viszont mondhatni kötelező darab a "Halál a mocsárban" társ-rendezőjének új filmje.

A sztori nem különösebben extrém, a varázsmondat a film elején azonban megalapozza az elkövetkező 84 perc hangulatát: megtörtént eseten alapszik. De mi is történt? Négy fiatal és egy matróz a nyílt víznek veszi az irányt Ausztrália partjainál. Aztán jön a prücök: a paradicsomi idill lélektani drámába fordul, amikor hajójuk megsérül és válaszút elé kerülnek: a semmi közepén csücsülve várnak, hogy megmentsék őket, vagy bevállalnak körülbelül 20 kilométer tempózást a legközelebbi szigetig. A négy főhős az utóbbi mellett dönt, annak ellenére, hogy a hajóroncson maradt egykori halász vészjóslóan visszautasítja invitálásukat, mondván "ő már halászott erre, és tudja, mi van a vízben".


Nézd meg az előzetest!

A film ettől a pillanattól a zsánerben úttörő sikert arató "Nyílt tengeren" mozi és a Spielberg-féle  "Cápa" mozzanatait ötvözi - elég kiszámíthatóan ugyan, de az ügyes kameraállásokkal és az igényes felvételekkel az utolsó percekig az egekben tartva a néző adrenalin-szintjét, hiszen mi más is történhetne, minthogy a rettegő hajótörötteket egy orbitális méretű nagy fehér cápa veszi üldözőbe...


... és egy kis "így készült"

Mielőtt bárki nekiesne "A zátonynak", annyit még érdemes tudni, hogy a színészek számára valószínűleg hasonlóan adrenalin-dús volt a forgatás, hiszen Spielberg rémmeséjével ellentétben a rendező igazi nagy fehér cápával dolgozott a felvételek készítése során! Szóval a műfaj kedvelői mindenképp adhatnak neki egy sanszot.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó