Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Vádlottak padján a lacházi gyilkos

Szerző: Gábor János, – 2010-03-29 12:07:25

Április 19-én kezdődik a Pest Megyei Bíróságon a kiskunlacházi H. Nóri sérelmére elkövetett emberölési ügy tárgyalása - közölte a bíróság sajtótitkára hétfőn az MTI-vel. A nagy visszhangot kiváltó szörnyű tett elkövetésével P. József helyi lakost vádolja az ügyészség. Kende Katalin elmondta, hogy a Pest Megyei Bíróságon Szalai Csaba bíró vezetésével először április 19-én, majd 22-én tartanak tárgyalást a kiskunlacházi gyilkossági ügyben. A per a vádirat ismertetésével, illetve P. József vádlott meghallgatásával kezdődik, de az is elképzelhető, hogy néhány tanúvallomásra is sor kerülhet már az első héten - fűzte hozzá a sajtótitkár.



A Pest Megyei Főügyészség idén március 2-án nyújtotta be vádiratát az illetékes bírósághoz. A főügyészség helyettes vezetője, Csecserits István akkori, az MTI-nek adott nyilatkozata szerint a vádirat legfontosabb megállapítása, hogy minden valószínűség szerint a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő P. József erőszakolta és ölte meg 2008. november 23-án az akkor 14 éves H. Nórit.

A vádiratban egyebek mellett az áll, hogy az ittas állapotban lévő férfi a kora hajnali órákban Kiskunlacházán egy lakóházak melletti erdős területen megtámadta a diszkóból az unokatestvére lakásához igyekvő lányt. Dulakodni kezdett vele, bántalmazta, majd ellenállását megtörve közösült vele. A vádlott ezután - attól való félelmében, hogy Nóri leleplezi őt – megragadta a lány nyakát, s addig szorította, amíg áldozata meg nem fulladt.

Miután P. József észlelte, hogy Nóri meghalt, a néhány méterre lévő kiserdőbe vonszolta őt egy gallyrakás mellé, majd magához véve a sértett táskáját és leszakított nyakláncait, távozott a helyszínről.

Az ügyészség aljas indokból elkövetett emberöléssel, továbbá erőszakos közösüléssel és kifosztással vádolja a férfit, akinek először április 19-én kell bíróság elé állnia. Papp Péter szerint ha beigazolódnak a gyanúsított ellen felhozott vádak, 10 évtől akár életfogytig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó