Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Útdíjfizetés, avagy

Szerző: Füstös Éva, – 2015-01-06 10:49:55

A mai KORONAcaféban megpróbáltunk teljes képet felvázolni az új 2015. január elsején hatályba lépett útdíjfizetési tudnivalókról.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivője Kibédi-Varga Lajos többek között azt is elmondta, hogy január végéig él a tolerancia a matricával nem rendelkezők felé. Ők levelet fognak kapni, amellyel február végéig be kell fáradniuk az adott szervhez és utólag meg kell váltaniuk az  útvonalhoz szükséges matricákat, plusz  egyszeri 1470 forintos szolgáltatási díjat  kell kifizetniük, szemben a majd 15.000,-ft-os büntetéssel.

Hallgasd meg:

Tehát, ha Szekszárdra szeretnénk utazni, akkor  Bács-Kiskun és Tolna megyei matricát kell vennünk 5-5 ezer forintért, ami egy évig érvényes, a heti(10 napos) matrica pedig 2975 forint, viszont minden díjköteles út használatára feljogosit. Ugyenez 1 hónapra 4780 forint.

Elárusító helyek Kalocsán: MOL, OMV, Volán töltőállomások.(ezeket tudjuk biztosan)

Az ugye számunkra is egyértelmű volt, hogy a Balaton, illetve Buda felé igyekvők a dunaföldvári hídon ingyen tudnak átkelni.

A Budapestet az 51-es úton megközelítő, esetleg a reptérre tartó autósoknak érdemes megvenni a Pest megyei matricát, ami 1 évre 5000 forint.

Aki Paksra, vagy környékére igyekszik, akkor jár a legjobban, ha a Géderlaki kompot választja, ahol a személyautóra 850 és személyenként 250 forintot kell fizetnie, árulta el nekünk Kiszli Károly a komp üzemeltetője.

Hallgasd meg:

A Gerjen-Kalocsa közötti komp indulására még legalább márciusig várni kell, tudtuk meg Romhányi Károly polgármester úrtól, aki mindjárt állást is ajánlott azoknak, akik kishajó vezetői engedéllyel rendelkeznek. A szállítási díjak megegyeznek a paksi komp áraival, nyugdíjosnak és diákoknak 100 forint a kedvezmény.

Hallgasd meg:

Érdemes tehát osztani-szorozni utazási szokásaink, útvonalak figyelembevételével, mert nem biztos, hogy az olcsóbbnak tűnő megoldás hosszú távon is olcsóbb.

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó