Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

USA 2012 - Obama győzött Ohióban, ez biztosította újraválasztását

Szerző: Bneu Edina, – 2012-11-07 06:21:02

Barack Obama győzött Ohio államban az amerikai elnökválasztáson - közölte exit pollok alapján a Fox News közép-európai idő szerint szerda hajnalban.



Ezzel lényegében eldőlt, hogy újabb négy évig Obama marad az Egyesült Államok elnöke.
A szavazófülkét elhagyók közlése alapján és 75 százalékos szavazatfeldolgozásnál közölt részeredmények szerint Obama szűk többséggel, valamivel 50 százalék fölötti voksaránnyal diadalmaskodott.
Ezzel továbbra is érvényes az a tendencia, hogy republikánus jelöltnek nem sikerül elnyernie az elnökséget Ohio nélkül.
Ohio az úgynevezett billegő vagy csatatérállamok közé tartozik, amelyeknél nem lehetett előre megbecsülni, melyik jelölt tudja elhódítani a szavazatok többségét.
A tucatnyi ilyen állam többségében Obama győzött, mint például az utolsók között záró Nevadában és Iowában. Már korábban eldőlt, hogy a jelenlegi elnök Michigant, Pennsylvaniát, New Hampshire-t és Wisconsint is "elvitte" a billegők közül. Észak-Karolinában Romney nyert, míg Coloradóban és Minnesotában szintén Obama.
A legnagyobb csatatérállamban, Floridában még a szavazatok 96 százalékos feldolgozottságánál sem lehetett végeredményt mondani, mert a különbség mindössze 0,5 százalék volt (Obama javára). Hasonlóan szoros volt az eredmény Virginiában is.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó