Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Újraélesztés on air a #KORONAcafé-ban!

Szerző: Füstös Éva, – 2017-10-16 12:00:00

Ma van az Újraélesztés Világnapja! Évente 25000 ember életét lehetne megmenteni, ha tudnánk mit kell tennünk ilyen helyzetben! A szakember szerint az újraélesztést nem lehet rosszul csinálni, azzal ártunk, ha nem teszünk semmit!

Hirdetés alatti szöveg

Nem véletlenül szenteltükk a mai #KORONAcafé-t ennek a témának. Soha nem tudhatod mikor lesz rá szükség, hogy segíts egy embertársadon, vagy akár megmentsd egy családtagod életét.

Vendégünk volt egy igazán elkötelezett és szakavatott házaspár Szeitzné Nyírő Csilla  Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője és Szeitz Tibor  mentőápoló.

A kisvárosnyi ember nagy része megmenthető lenne, ahogyan mindketten rávilágítottak az interjú első felében.

Mindannyiunkban ott lakik egy életmentő, nem kell megijedni a feladattól, hangsúlyozta Tibor, azt is elmondta, hogy miért.

 

Tibor bemutatta nagyon egyszerűen az újraélesztés technikáját és hangsúlyozta, ártani nem tudunk senkinek, csak azzal, ha nem kezdjük el haladéktalanul az újraélesztést, amíg a mentő megérkezik.

 

Azt is megtudtuk, hogy az újraélesztést meddig kell folytatnunk, valamint, hogy ilyen esetben mindig a 104-es számot érdemes hívni és nem szabad letenni a telefont, amíg a kérdésekre nem válaszoltunk. Miért? Hallgasd meg:

Ebben a videóban minden benne van, ami ahhoz kell, hogy adott esetben megmentsd egy embertársad életét.

Füsti is próbára tette életmentő képességét, mindjárt az elején elfelejtett valamit...

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó