Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Újabb ezer szíriai menekült érkezett Törökországba

Szerző: Bneu Edina, – 2011-06-09 14:57:33

Mintegy 1250 szíriai menekült érkezett Törökországba az utóbbi 24 órában, így március közepe óta összesen már 1800-an választották a szomszédos országot az otthoni bizonytalanság és erőszak helyett.

 

A török település, Yayladagi mindössze negyvenegynéhány kilométerre található Dzsiszr es-Sugúrtól, ahol a szíriai hadsereg véres harcot folytat a tüntetőkkel. Egy helyi aktivista, Musztafa Osszo elmondta, hogy a fegyveres erők csaknem teljesen bekerítették a várost, pusztán egy kivezető utat hagytak szabadon. A műveletet Bassár el-Aszad szíriai elnök öccse, Maher vezeti.

A szíriai menekültekről a Vörös Félhold gondoskodik. Jelenleg hat hektáron több mint száz sátrat állítottak fel a közel-keleti országból érkezők elszállásolására.

 A török vezetőkben kellemetlen emlékeket ébreszt a menekültáradat: hasonló helyzetbe kerültek 1991-ben, amikor több százezer iraki kurd lépte át a határt Szaddám Husszein néhai diktátor offenzívája elől menekülve.

Ahmet Davutoglu török külügyminiszter szerint egyelőre ellenőrzésük alatt tartják a helyzetet, Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök pedig biztosította a szíriaiakat, hogy a határok nyitva maradnak.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Nyártól jön az ovis karika


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó