Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Tüntettek Párizsban az Apple dolgozói

Szerző: Bneu Edina, – 2012-09-22 10:45:06

Mialatt több száz leendő vásárló várta Párizsban az Apple bolt előtt, hogy megvehessék az iPhone 5-öt, a cég volt és jelenlegi dolgozói tüntettek a cég ellen - számolt be a Reuters.



Független Apple disztribútorok, volt-, illetve jelenlegi alkalmazottak demonstráltak Párizsban. A tiltakozók azt kifogásolták, hogy ők voltak azok, akik bevitték az Apple-t a francia piacra, de a cég most ellehetetleníti a helyzetüket azzal, hogy megnyitotta saját üzleteit. Franciaország legnagyobb Apple viszonteladói hálózatának az egyik része, az eBizcuss júliusban ment csődbe.
A dolgozók hozzátették, hogy az Apple nem adott nekik étkezési jegyeket, valamint 13. havi fizetést bónuszként, holott ezek a francia munkvalállalók esetében megszokottak. Az Apple Store munkatársait ugyanakkor nem mozgatta meg a tiltakozás, közülük mindösszesen hárman csatlakoztak az akcióhoz.
Franciaországban 13 éve nem volt ilyen magas a munkanélküliség, mint most, és a helyzet várhatóan rosszabb lesz, ugyanis további tömeges elbocsátások várhatók.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó