Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Tornádó tombolt az Egyesült Államokban

Szerző: Korsós Éva, – 2013-01-31 07:24:02

Heves viharok és tornádók sújtották szerdán az Egyesült Államok délkeleti részét: emberéleteket követeltek, és jelentős anyagi károkat is okoztak.



A zord időjárás elsősorban Georgia államban okozott súlyos gondokat, de Tennessee-ben és más térségbeli államokban is tombolt a vihar, egészen az ország középső részén fekvő Missouriig.

Adairsville körzetében a 160 kilométer/órát is meghaladta a szél sebessége, a vihar ott autókat borított fel, fákat csavart ki, és számos épületben is súlyos károkat okozott. Egy összeomlott ház maga alá temetett egy embert, aki életét vesztette. A másik áldozat halálát egy gyökerestül kicsavart fa okozta. Kilenc embert kisebb sérülésekkel kórházba szállítottak a viharok nyomán.

Több ezer háztartásban szünetelt az áramszolgáltatás. Egy főutat is le kellett zárni ideiglenesen. A amerikai meteorológiai szolgálat az érintett térségben riasztást adott ki a viharok miatt.

Az Egyesült Államokban tornádó utoljára tavaly júniusban követelt emberéletet - a részletes jegyzőkönyvek készítésének kezdete, 1950 óta ilyen hosszú idő még nem telt el tornádó okozta haláleset nélkül.

(hir24)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó