Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Többen is halálra égtek egy idősotthonban Kanadában

Szerző: Korsós Éva, hvg.hu – 2014-01-23 16:40:43

Az első hírek szerint legalább három ember meghalt, amikor kigyulladt egy idősek otthona a kanadai Québec közelében. Harminc embert még keresnek, kilencen megsérültek. Az épület teljesen megsemmisült.

Az idősek otthonában 52 apartman volt, ezekben 50-60 idős ember élt. A szerencsétlenség Québectől 225 kilométerre keletre történt, az 1400 fős L’Isle-Verte településen, helyi idő szerint nem sokkal éjfél után.

Helyszíni hírek szerint húsz embert sikerült kimenteni. Az áldozatok, az eltűnt emberek és a sérültek száma még nem végleges, a rendőrség és a tűzoltók még reménykednek abban, hogy élve előkerül néhány lakó.

Az oltáshoz más helyről is hívtak tűzoltókat a helyiek mellé. Munkájukat erős szél nehezíti, és az, hogy hajnalra -19 fokig hűlt le a levegő a helyszínen. A helyi tűzoltóparancsnok éjszakai pokolnak nevezte az esetet.

Az otthon szomszédságában élő férfi azt nyilatkozta, hogy ő hívta a tűzoltókat, mert füst gomolygott az épületből. A lángok a második emeleten csaptak fel. Egy nő egy második emeleti erkélyről kiáltozott segítségért, próbálták létrával lehozni, de nem tudták, ott égett halálra – tette hozzá.

A romok között keresik az esetleges túlélőket – derül ki a BBC híréből.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó