Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Több, mint ezer evezős között versenyeztek a kalocsaiak az OB-n

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-07-29 10:55:41

Július 21. és 24. között rendezték meg az evezősök idei Országos Bajnokságát a Szegedi Olimpiai Központban. A rendezvényen 29 egyesület 1100 sportolója vett részt, köztük a KSE 13 sportolója, akik összesen 28 futamban álltak rajthoz.

Hirdetés

Hirdetés

Az első napon a 11-14 éves lányok kétpárevezősök Ferencz Panna és Takács Nikolett az előfutamukat megnyerve az „A” döntő 4. helyen futottak a célba.. Az ifjúsági könnyűsúlyú egypárevezősök előfutamában Szalai Szilárd, a normál súlyúban pedig Bocskor Tamás az 5. helyén ért célba, így sajnos nem lett döntős. Szalontai Parik pedig egypárvezetésben 4. lett az OB-n. A Sport XXI. Mini Kupa futamán a fiú mini 13 éves egypárevezősök között Althammer István 3. helyen célba érve szerezte Kalocsának az első bronzérmet, ami azért is nagyon szép teljesítmény, mert Isti még csak 12 éves. A lányoknál, ugyanebben a kategóriában Ferencz Panna a tőle megszokott teljesítménnyel 1. helyen, Kellner Fanni kezdő evezősként, magabiztos evezéssel a 2. helyen hajózott át a célvonalon. A 11-12 éves fiú kétpárevezősök versenyében Althammer István-Gadanecz Ákos kettős szerezte meg a futam 2. helyét, míg a lányoknál a Romsics Lili-Kunsági Virág (11) kettős szép versenyzéssel az 1. helyen ért célba.

Másnap a 11 évesek egypár evezős mezőnyében Gadanecz Ákos 1. helyen ért célba, míg a lányoknál Kunsági Virág 2. helyen futott be. A mini 12 éves egypárevezősök versenyében a fiúknál Althammer István bronzérmet, a lányoknál Romsics Lili nagyon szoros küzdelemben óriásit csatázott az első helyért, olyannyira, hogy célfotó döntött az aranyérem sorsáról, amely alapján Lili lett a befutó, 2 századdal megelőzve az ezüstérmes ellenfelét. A női serdülő egypárevezősök előfutamából László Kíra a 2. helyről jutott a döntőbe, ahol a 3. helyet sikerült megszereznie.  Mint másnap reggel kiderült, ezzel az eredményével kiérdemelte, hogy ismét magára húzhatja a Magyar válogatott mezt. Így Kíra augusztus 3-án a Lengyelországban a JEUNESSE nemzetközi versenyen kétpárevezősben állnak majd rajthoz válogatottként. A fiú serdülő egypárevezősök 1000 méteres távját Szilágyi Márk hajózta végig, aki újabb ezüst érmet hozott a csapatnak. Az ifi kategóriában fiaink dublója állt a legnagyobb kihívás előtt. Az előfutamban a BocskorTamás-Szalai Szilárd párosnak meg kellett küzdeni a válogatott ifi versenyzőkkel, illetve a jelenlegi Európa Bajnok 2. helyezett ferencvárosi kettőssel is. Fiaink nagyot küzdöttek, mindössze 53 század másodperccel maradtak le a továbbjutó helyről, 4-ként haladtak át a célvonalon.

A harmadik napon a tanuló egypárevezősök között Szalai Andor az előfutam 4. helyéről a „B” döntőbe jutva, a 6. lett, így összetettben a 12. helyen zárt. A lányoknál a mini korcsoportú Ferencz Panna a előfutam 3. helyéről jutott a „B” döntőbe, ahol 4. lett, így összetett a 10 helyen zárta az OB-t. A tanulók rövidebb távú egypárevezősei között Kellner Fanni 4., Takács Nikolett 1. helyen végzett. A KSE evezősei rajthoz álltak a tanuló mix kormányos négypárban is, ahol 1000 m távon a csapat remek szerepléssel 3. helyet szerzett. Németh Zoltán tanítványai közül az egység tagjai voltak: Ferencz Panna, Romsics Lili, Takács Nikolett, Althammer István és a kormányos Gadanecz Ákos. Végül a férfi ifjúsági négypárevezősök előfutamában a Szalai Szilárd, Bocskor Tamás, Szalontai Patrik, Szilágyi Márk alkotta hajóegység összesítve a 7. legjobb idővel értek célba.

Vasárnap csapatunk 500 m-es diákranglista mini futamai zajlottak, amelyben minden induló sportolónk érmet szerzett!

11 évesek egypárevezős futamában:           Kunsági Virág 1. hely,

                                                               Gadanecz Ákos 3. hely;

12 évesek egypárevezős futamában:           Romsics Lili 3. hely,

                                                               Kunsági Virág (11 éves) 2.hely;

                                                               Althammer István 2. hely,

                                                               Gadanecz Ákos (11 éves) 4. hely;

13 évesek egypárevezős futamában:           Ferencz Panna 1. hely,

                                                               Kellner Fanni 2. hely,

                                                               Romsics Lili (12 éves) 1. hely,

                                                               Althammer István (12 éves) 5. hely;

Tanuló (14 évesek) egypárevezős futamában:       Takács Nikolett 2. hely,

                                                                        Ferencz Panna (13 éves) 2. hely, 

                                                                        Szalai Andor 1. hely.

Büszkék lehetünk fiataljainkra, felülmúlták a 2015-ös évet, hiszen a versenysorozaton a 28 versenyszámból 24-ben érmet szereztek, összesen 9 arany, 9 ezüst és 6 bronzéremmel gazdagodott a csapat, melyek az „A” és „B” döntős eredményekkel együtt értékes pontokat jelentenek a tabellán.

A Kalocsai SE Evezősei (13 fő) a 29 csapatból a 15. helyet szerezték meg az Országos Bajnokság Pontversenyén, ami nagyon jó eredmény, tekintve, hogy a többi Club lényegesen nagyobb létszámmal képviseltette magát a versenyen.    

Gratulálunk sportolóinknak és edzőjüknek, Német Zoltánnak!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó