Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Tisztelet és megbecsülés egyetlen meghajlással!

Szerző: Füstös Éva, – 2014-10-28 09:12:35

FELHÍVÁS!

 

A hagyományok szerint a JUDO sportág alapítójának, a japán Kano Dzsigorónak (Jigoro Kano) a születésnapján, október 28-án tartják meg minden évben a Judo Világnapot. A Nemzetközi Judo Szövetség kihirdette, hogy a  Judo Világnapja  ezúttal a tisztelet és megbecsülés, (honour) üzenetét hordozza majd.

Ennek apropóján a Magyar Judo Szövetség szervezésében a hazai judósok – és a felhíváshoz csatlakozó más sportágak képviselői összesen százezer meghajlást próbálnak meg összegyűjteni, az olimpiai sportágak közé tartozó, világszerte igen népszerű, csaknem húszmillió sportolót felvonultató küzdősportban

„ a meghajlás a tisztelet és megbecsülés jele”

a judóban minden edzés és küzdelem ezzel kezdődik és ezzel is ér véget.

A meghajlást minden sportoló számára fontos üzenetet tartartalmaz, a csapattársak, az edzők, az ellenfelek tiszteletét, megbecsülését fejezi ki. Azzal a kéréssel fordulok Kalocsa környéki más sportágak képviselőihez, hogy október 28-án az edzéseiken ők is ezzel a tradicionális mozdulattal köszöntsék egymást, emlékezzenek meg a judo sport ünnepéről. A köszöntésről készült fényképfelvételeket szeretettel várjuk a ambrusattila26@gmail.com e-mail címre.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó