Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Teqboard-ot Kalocsára!

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-10-21 12:47:12

#teqballkalocsa....terjedjen e hashtag, aztán fogjunk össze és legyen Kalocsa ifjúságáé és sportolóié az a sporteszköz, amely 20-30 év múlva visszaköszönhet az Olimpián! Jah, nem mellesleg magyar ötlet alapján készült, a fejlesztők között pedig egy dunapataji mérnök is ott van...

Hirdetés

Hirdetés

A teqball egy teljesen új sport, bebizonyítva, hogy van új a nap alatt a labdajátékokban. Sőt! Lehet is ötvözni őket: jelen esetben az asztaliteniszt a focival.

Az új dilinek nem akárki a nagykövete: az aranylabdás Ronaldinho, aki a héten Magyarországra látogatott, hogy megmutassa, hogyan lehet űzni a teqball-t mesterfokon. Nos, így:

 

A teqball-hoz nélkülözhetetlen asztal - teqboard - egy hajlított pingpong asztalhoz hasonlít. De ne álljon neki senki sufnituninggal hajlítgatni az otthoni asztalt... Megtette helyettünk Szigeti Alex, aki dunapataji születésű futsalos és nem mellesleg azon mérnökcsoport tagja, akiknek köszönhetjük a teqboardot. De erről meséljen inkább Ő maga:

 

Fellelkesedtünk, Alex beszámolója után pedig úgy gondoltuk, jól mutatna egy ilyen vagány asztal a Kalocsai Városi Sportcsarnokban is. Az első hallásra borsósnak tűnő összeget (1990 Euro) összefogva, sportolókkal, szurkolókkal, hallgatókkal, közösségi finanszírozásból fedeznénk! Számítunk Önre is!

És számítunk a sportegyesületekre. Fel is hívtuk Király Róbertet, a Kalocsai FC elnökét, hogy megkérdezzük, ismeri-e a teqball-t és beszállnának-e az akcióba. Robi válasza IGEN volt! :) Köszi KFC!

Király Róbert:

A KFC után felkerestük a város talán legnépszerűbb egyesületének elnökét, Hartman János, KKC elnököt. A kézilabdások évek óta kiveszik részüket a társadalmi felelősségvállalásból, hiszen szurkolóikkal közösen gyűjtöttek már óvódásoknak, hajléktalanoknak, a kórház gyermekosztályának, kutyáknak és még sorolhatnánk. Gondoltuk az akciók sorában jól mutatna egy teqboard asztal-ra gyűjtés. Jó hír: Jani szerint is! :) Nagyon köszönjük KKC!

Hartman János:

Eztán jött a korona a téma fejére! Facebook üzenetben jelezte nekünk Kinyóné Lakatos Melinda, alpolgármester, hogy nem mi vagyunk az elsők, akik teqboard-ot szeretnének városunk ifjúságának. Sőt az egy asztalból, lehet akár kettő is, több más sporteszköz mellett:

 

Köszönjük, ha Ön is csatlakozik a gyüjtőakcióhoz! Részletek hamarosan a KORONAfm100-on!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó