A tegnapi Reggeli Gyorsból lógunk még a Táncsics Lászlóval készült beszélgetésünkkel. Az Olaszországban jelenleg is dolgozó séf barátunk a Korona Part Grill Szigetéről (képünkön) már mindenkinek ismerős lehet, így adta magát, hogy őt kérdezzük meg: az olaszok joggal érdemelték-e ki a "macskazabáló" jelzőt.Mint Laci elmondta, a macska fogyasztásának van valóságalapja, de csak az 1930-40-es évek tükrében beszélhetünk róla - akkor ugyanis egyes déli régiókban, például
Toszkánában az egyre súlyosabb éhínség tényleg rávette a helyieket a házi kedvencek feltálalására. A macskák megevését egyébként az olasz csizmán is törvény tiltja, és az ott dolgozó séfünk szerint a mendemonda csakis azért kapott újra szárnyra, mert
egy olasz tévés szakács a közelmúltban élő adásban mesélte el hogyan kell ízletes fehér macska húsát jól megsütni.
(a kép illusztráció!) - és különben is csak egy párna :-) Táncsics Lászlót sosem kérték fel macska elkészítésére, és nyilván abszurdnak is tartja, ám ha már undorító ételekről esett szó, elmesélte, hogy
szakmabeliként és fogyasztóként az ő gyomrát is rendesen felkavarta néhány izlandi nemzeti eledel; például az erjesztett, kocsonyásított cápaorr.
A részletekért KATT az alábbi lejátszóra!
A sípszó után hagyjon üzenetet!