Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Tényleg macskazabálók az olaszok?

Szerző: Gábor János, – 2013-02-08 09:14:33

A tegnapi Reggeli Gyorsból lógunk még a Táncsics Lászlóval készült beszélgetésünkkel. Az Olaszországban jelenleg is dolgozó séf barátunk a Korona Part Grill Szigetéről (képünkön) már mindenkinek ismerős lehet, így adta magát, hogy őt kérdezzük meg: az olaszok joggal érdemelték-e ki a "macskazabáló" jelzőt.



Mint Laci elmondta, a macska fogyasztásának van valóságalapja, de csak az 1930-40-es évek tükrében beszélhetünk róla - akkor ugyanis egyes déli régiókban, például Toszkánában az egyre súlyosabb éhínség tényleg rávette a helyieket a házi kedvencek feltálalására. A macskák megevését egyébként az olasz csizmán is törvény tiltja, és az ott dolgozó séfünk szerint a mendemonda csakis azért kapott újra szárnyra, mert egy olasz tévés szakács a közelmúltban élő  adásban mesélte el hogyan kell ízletes fehér macska húsát jól megsütni.


(a kép illusztráció!) - és különben is csak egy párna :-)

Táncsics Lászlót sosem kérték fel macska elkészítésére, és nyilván abszurdnak is tartja, ám ha már undorító ételekről esett szó, elmesélte, hogy szakmabeliként és fogyasztóként az ő gyomrát is rendesen felkavarta néhány izlandi nemzeti eledel; például az erjesztett, kocsonyásított cápaorr. A részletekért KATT az alábbi lejátszóra!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó