Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Távirányítású bomba robbant a minszki metróban

Szerző: Bneu Edina, – 2011-04-12 15:08:12

Távirányítású pokolgép robbanhatott a minszki metró Oktyabrszkaja állomásán Anatolij Kuljasov fehérorosz belügyminiszter információi szerint. Egyes hírek szerint külföldi terrorcsoport állhat a merénylet hátterében.

 

A merényletben legkevesebb 12 utas meghalt. A pokolgépben elhelyezett betonvas darabkák és fémgolyók egyértelműen arra utalnak, hogy a tettesek emberéletek kioltására törekedtek. A védelmi minisztérium kedd délelőtti közlése szerint 204 embert szállítottak kórházba, közülük 26 állapota súlyos. Kontra Ferenc, Magyarország minszki nagykövete korábban az MTI-nek jelezte, hogy magyar állampolgár nincs a sebesültek között. 

A legfelsőbb szintű orosz vezetés megígérte, hogy Moszkva minden tőle telhető segítséget megad Minszknek úgy a tettesek kézre kerítésében, mint a sebesültek orvosi ellátásában.

A fehérorosz belügyi szerveknél a legmagasabb szintű készültséget rendelték el. Rendőrjárőrök cirkálnak a fővárosban, Minszkben: főként azokon a forgalmasabb, a nagyobb látogatottságú helyszíneken zajlik tüzetes ellenőrzés. A minszki metró vonalain újabb fémdetektorokat helyeztek el. Elemzik az állomásokon készült videofelvételeket, a peronokon rengeteg a rendőr. Eközben két gyanúsított fantomképét is közzétették.

 

(hirado.hu)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó