Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Tamás Bence első felnőtt sikere !

Szerző: Rumi László, – 2012-07-04 17:17:58

A kalocsai evezősök 17 fős csapata egyhetes fárasztó velencei edzőtábor után érkezett meg Csepelre, a Budapest Bajnokság helyszínére, amely egyben az országos bajnokság kritérium versenye is volt . A kétnapos viadalon  18 hazai klub versenyzői  66 versenyszámban mérték össze tudásukat. A kalocsaiak 10 érmet és 62 pontot szereztek, amely az eddigi legjobb szereplés ezen a versenyen. Tamás Bence megszerezte élete első felnőtt bajnoki címét, sikeresen mutatkoztak be az újonc minisek, újra itthon versenyzett Marokity Norbert, nem is akárhogyan.

A szombati versenynapon először Csamangó Bence ült hajóba. A legfiatalabb evezősünk újoncként a 4. helyezést érte el. Az Angliából hazalátogató Marokity Norbert kiváló hajrával ezüstérmet szerzett masters egypárban, mellyel megmutatta, hogy nem felejtett még el evezni. Második helyen ért célba a Tamás Bence, Beck Ákos összeállítású felnőtt könnyűsúlyú kettőpár. Bence szerzett még egy ötödik helyet egyetemi egypárban is. Negyedik helyen futott célba Bérces Fanni, Kocsis Adrienn összeállítású tanuló kettőpár. Szintén negyedik lett a tanuló négypárban a Mácsai Kamilla, Kanczler Lili, Bérces Fanni, Kocsis Adrienn kormányos Pekárdy Petra összeállítású egység.

Vasárnap folytatódott a jó szereplés. Kocsis Adrienn ötödik lett tanuló egypárban, majd a Fekete Balázs, Szabó Erik alkotta tanuló kettőpár aratott fölényes győzelmet. A leány minisek is kitettek magukért. Mácsai Kamilla bronz, Bérces Fanni ezüstérmet lapátolt össze futamában. Az ifi könnyűsúlyú egypárban Beck Ákos futamgyőzelemmel jutott a döntőbe, ahol a harmadik helyen végzett.  A női tanuló kormányos négyes első versenyén bronzéremmel zárt. A hajóban Mácsai Kamilla, Kanczler Lili, Bérces Fanni és Kocsis Adrienn evezett, Huszár Szemirámisz kormányozott. A férfi felnőtt könnyűsúlyú egypárevezősben Tamás Bence előfutam másodikként jutott döntőbe. A fináléban hatalmas meglepetést okozott, hiszen neves versenyzőket utasítva maga mögé, első felnőtt győzelmét aratta. Végül Fekete Balázs és Szabó Erik is futam harmadik lett tanuló egypárban, újabb két érmet szerezve a csapatnak.

 A két arany, három ezüst és öt bronzérem visszaigazolása volt az edzőtáborban végzett munkának és biztató a három hét múlva kezdődő országos bajnokság előtt.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó