Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Sztrájk miatt káoszba fulladhat a görög választás

Szerző: Bneu Edina, – 2012-06-08 11:34:22

A görög önkormányzati alkalmazottak szakszervezete sztrájkot tervez a jövő hétvégi választások idejére, ami állításuk szerint káoszt okozhat a választások lebonyolításában - jelentette be a szakszervezet egyik illetékese a Handelsblatt ma reggeli cikke szerint. A sztrájkot azért tervezik, mert érvelésük szerint az önkormányzati alkalmazottak jóval kevesebbet keresnek minisztériumban dolgozó közszférabeli társaiknál.


Kétnapos sztrájkot hirdetett jövő hétvégére az említett szakszervezet, ami miatt már a választásokra való előkészületekben is zavarok támadhatnak a német lap beszámolója szerint.

A POA-OTA egyébként a május 6-i választások idejére is sztrájkot hirdetett, de akkor azt végül lemondták.

A szakszervezet érvelése szerint az akkori, a választásokkal összefüggő plusz munkáért a helyi önkormányzati dolgozók 60 eurót kaptak, míg a belügyminisztériumi dolgozók ennek "sokszorosát" keresték. Ezt provokációnak tartja az érintett szakszervezet, ezért káosszal fenyeget a jövő vasárnapi, az ország élete szempontjából kulcsfontosságú választásokon.

Közben a minisztérium jelezte, hogy mindent megtesz a választások rendben történő lebonyolítása érdekében.

A jövő hétvégi választások előtt két héttel már nem lehet közzétenni közvélemény-kutatási eredményt, így nem tudni, melyik párt az esélyes.

(inforadio.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó