Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Szombathelyi győzelem született Kalocsán

Szerző: Rumi László, – 2012-03-20 16:29:41

Kalocsai SE: Szele Anikó, Jánosi Nikoletta, Szigeti Anna, Vörös Viktória, Dabis Ágnes és Sztupovszki Anett.

Csere: Szőgyi Dóra, (liberó) Zsinka Viktória és Tóth Vivien.

Edző: Kováts Ágnes

 

Az elmúlt hétvégén a Kalocsai SE női röplabda csapata hazai környezetben fogadta a szombathelyi Haladás VSE-t az NBII. Nyugati csoportjának harmadik körében.

Legutóbb a Közgáz elleni mérkőzésen jól játszottak a kalocsai lányok, remény volt rá, hogy sikerül megismételni ezt, a kérdés csak az volt, hogy a meccs előtti héten betegség miatt edzéseket kihagyók milyen formában lesznek.

A meccs elején a másik hibájából éltek a csapatok. Kalocsai lányok szinte teljesen körbeütötték a pályát, a vendégek pedig nyitásfogadásban gyengélkedtek. Az izgalmas finisre a hazai csapat érkezett némi előnnyel, ám ezt nem sikerült megőrizni, de az utolsó két pontot mégis sikerült a kalocsai lányoknak megszerezniük, ezzel fontos lépést megtéve (29:27; 1:0).

Rosszul indult a második felvonás. Több rontás mellett a gyenge hálómelletti munka rányomta a bélyegét a játékunkra. Már félszettnyi előnye volt a vasi csapatnak mire elindult a kalocsai gárda. Dabis Ágnes és Szele Anikó remek nyitássorozatai révén lefaragtuk a hátrányt, sőt előnyre is változtattuk, ám ellenfelünk annyira nem bénult le a döbbenettől, hogy az utolsó két pontot ne tudja megszerezni és egalizálni a mérkőzést (24:26; 1:1).

A harmadik felvonás elején fej-fej mellett ment a két csapat, egy-egy hullámvölgy volt mindkét csapatnál, de a Kalocsa ekkor nagyobb hátrányt szedett össze, amit a végére nem tudott teljesen ledolgozni a vendégek meg tudták tartani az előnyüket (22:25; 1:2).

A záró szakaszban a szett közepéig együtt haladt a két csapat, ekkor talán a fáradtság rovására írható hullámvölgyből már nem tudott visszajönni csapatunk és ezzel elveszítette a mérkőzést (19:25; 1:3).

A küzdelmes első két szett után már nem volt bennünk több erő, hogy megújuljon a csapat, talán a második szett győzelmével akár a meccset is sikerült volna megnyernünk.

A juniorok mérkőzésén a vendégeknek esélyük se volt az egy korosztállyal fiatalabb serdülő csapatunkkal szemben, magabiztos kalocsai győzelem született (3:0).

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó