Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Idén is Mohácsig eveztek és taroltak a kalocsaiak

Szerző: Mike Szilvia, – 2015-08-26 11:56:59

Augusztus 15-én és 16-án, az 52. Nemzetközi Duna Kupa Evezős Versenyen szálltak hajóba a kalocsai evezősök. A mohácsi Dunán nem csak magyar versenyzők, hanem két szerb és egy horvát csapat is rajthoz állt. A mieink hagyományőrző módon, idén is saját hajóikkal ereszkedtek le a Dunán. A 70 km-es táv megtétele amellett, hogy kiváló felkészülés volt, csodás élményt nyújtott a sportolók számára. A két nap alatt megrendezett összesen 41 futamból 29-ben indult kalocsai evezős!

A női tanuló kétpárevezősök között a László Kíra-Ferencz Panna kettős  4. helyen, valamint férfi serdülő perorban a Bocskor Tamás-Szalai Szilárd páros szintén 4. helyen ért célba. A leány mini 13 évesek futamában Ferencz Panna szerezte meg a csapat első aranyát, majd a férfi tanuló kétpárevezősök versenyén, ahol a Szilágyi testvérek a dobogó harmadik fokára állhattak fel. A férfi ifjúsági korosztály peror futamában a Szalontai Patrik-Bocskor Tamás páros szintén bronzérmes lett, míg a Szalontai -Szalai páros az ezüstérmes 2. helyet érte el, ami azért is nagyon szép eredmény, mert Tamás és Szilárd még serdülő korú versenyző.

Ezen a versenyen felnőtt hölgyek is erősítették a kalocsai csapatot Kovács Renáta és Pekárdy Petra személyében, akik versenyegyesülésben indultak a palicsi Patyi Évával és Patyi Emmával négypár evezősben. A lányok szoros versenyben az igen előkelő 2. helyet szerezték meg, értékes pontot hozva ezzel Kalocsának. A fiú mini 12 évesek futamában Balog Csaba nagy hajrával 2. helyen hajózott át a célvonalon.

A férfi serdülő egypár evezősök versenyében Lovas Richárd 5., Bocskor Tamás 4., míg Szalai Szilárd a bronzérmes 3. helyen futott célba. A női serdülő kétpárevezősök között a László Kíra - Jancsó Réka kettős szintén 3. helyen zárt.A mini mix kormányos négypárevezősök versenyében szintén indult kalocsai egység, akik első helyen hajóztak célba, a hajóban ött ült Ferencz Panna, a szerb Mila Milentijevic, Szalai Andor, Balog Gábor és a kormányos: Tóth Péter. A szombati nap utolsó versenyszáma a férfi ifjúsági nyolcas futama volt. Ebben a futamban versenyegyesüléssel vehetett részt a kalocsai Bocskor Tamás és a kormányos Balog Csaba a szerb Palics és Danubius versenyzőivel együtt, ahol igen látványos versengésben az egység 2. helyen haladt át a célvonalon.

A verseny második napján elsőként a fiú mini 13 évesek kétpárevezős futama indult, ahol Kalocsát Szalai Andor és Balog Gábor képviselte, óriási finissel 2. helyet szereztek. A leány mini 12 évesek kétpárevezős futamában versenyegyesülésben indult Ferencz Panna és Sörös Zsófi (Palics), akik fölényesen nyerve a futamot, 1. helyen zártak. A női felnőtt kétpárevezősben pedig a Kovács Renáta-Pekárdy Petra duó a 4. helyen ért célba. A női serdülő egypárevezősök között Jancsó Réka 4. helyen zárt, míg László Kíra a bronzérmes 3. helyet szerezte meg.

A férfi ifjúsági korcsoport kétpárevezős futamában a Csamangó Richárd-Lovas Richárd kettős 4. helyen végzett, a Szabó Erik-Szalontai Zsolt páros bronzérmet szerzett, míg az ezüstérmet a (serdülő korú) Bocskor Tamás-Szalai Szilárd páros szerezte meg.

A leány mini 12 évesek egypárevezős futamában Ferencz Panna ismét maga mögé utasítva mindenkit, újabb aranyérmet lapátolt be.

A férfi tanuló egypárevezős Szilágyi Ervin 6., míg Szilágyi Márk 4. helyen végzett.

A női ifjúsági kétpárevezősök között kipróbálta tudását László Kíra és Jancsó Réka, akik végül 2. helyen eveztek át a célvonalon.

A fiú mini 13 évesek futamaiban újabb érmeket szereztek a sportolók: Szalai Andor ezüstérmet, Tóth Péter bronzérmet, Balog Gábor pedig aranyérmet vehetett át.       

A férfi serdülő kormányos négypárevezős egységek versenyében ezüstérmet érdemelt a kalocsai hajó, melyben Szalai Szilárd, Bocskor Tamás, Lovas Richárd, Turi Péter és a kormányos Balog Csaba ült.

A férfi ifjúsági egypárevezőseink is szépen teljesítettek: Szalontai Zsolt ezüstérmet, Csamangó Richárd bronzérmet szerzett, míg Szabó Erik a 4. és Szalontai Patrik az 5. helyen végzett.

Női felnőtt perorban indult a Kovács Renáta-Pekárdy Petra kettős, akik szép teljesítménnyel 2. helyen értek célba.

A női tanuló egypárevezősöknél két futam indult. Az „A” futamban a mini korcsoportú Ferencz Panna ismét 1. helyt szerzett, a „B” futamban László Kíra tovább gazdagította a csapat aranyérmes palettáját, amikor elsőként haladt át a célvonalon.

A fiú tanuló kormányos négypárevezősök versenyében vegyes korosztályú csapattal indult a kalocsai egység. Az összehangolt evezésnek köszönhetően a fiúk a 3. helyet szerezték meg. Az egység tagja voltak: Szalai Andor, Szilágyi Ervin, Szilágyi Márk, Orisek László és a kormányos Balog Csaba.  

A férfi serdülő kétpárevezős Bocskor Tamás-Szalai Szilárd páros dacolva a fáradtsággal, nagy küzdelemmel megszerezték a dobogó harmadik fokát.

A nap végére utolsó versenyszámként igazi csemege volt az ifi versenyzőink számára, hogy a felnőttek között indulhattak a négypárevezősök futamában, ahol végül harmadikként hajóztak célba.

A délutáni eredményhirdetésen a sok érem átvétele során, várakozáson felüli meglepetés érte a csapatot, amikor is az eredmények összesítése után a KSE csapata átvehette a pontverseny második helyezettjének járó kupát!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó