Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Szeptemberben gyilkossággal fogják megvádolni Timosenkót

Szerző: Bneu Edina, – 2012-08-09 15:41:42

A főügyészség készen áll arra, hogy az éppen 7 évnyi szabadságvesztését töltő Julija Timosenko volt miniszterelnököt Jevhen Scserbany volt parlamenti képviselő meggyilkolásában való bűnrészességgel vádolja meg.


„Elegendő indokunk van egy újabb büntetőeljárás indítására. Német orvosok szerint Timosenkónak nyolc hetet kell pihennie stresszementesen (körülbelül szeptember második feléig). Azt várjuk, hogy leteljen ez az idő” – mondta Renat Kuzmin főügyészhelyettes.

„Amint az orvosok azt mondják, hogy lehet őt zavarni, akkor mi fogjuk is, azonnal vádat emelünk ellene. Ehhez már mindent előkészítettünk” – állította.

Kuzmin elmondása szerint ez egy újabb büntetőeljárás lesz mely csupán Timosenkóra fog vonatkozni – írja a Tsn.ua internetes hírportál.

Mint ismeretes, Jevhen Scserbany befolyásos üzletembert, parlamenti képviselőt és feleségét 1996-ban ölte meg egy bérgyilkos a donyecki repülőtéren.

Renat Kuzmin főügyészhelyettes tavaly októberben azt mondta, bizonyítékuk van arra, hogy Pavlo Lazarenko akkori kormányfővel együtt Timosenko is bűnrészes a gyilkosságban.

Kuzmin szerint a csalásért és pénzmosásért az USA-ban börtönben ülő Lazarenko ügyének vizsgálatában egy Amerikában kihallgatott tanú azt vallotta, hogy Scserbany gyilkosát Lazarenko és Timosenko számlájáról fizették ki. Timosenko tagadta a vádat.

(karpatinfo.net)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó