Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Százezrek otthonát mosta el a folyó

Szerző: Gábor János, – 2010-08-23 11:35:17

Több százezer embert kellett kitelepíteni Észak-Koreában. Az evakuálást kevesebb mint 24 óra alatt hajtották végre - ott, ahol a Jalu (Yalu) folyó kiöntött, csónakok és helikopterek bevetésével. Korábbi híradások négy halálos áldozatról és egy eltűntről számoltak be. A legfrissebb adatok szerint a csütörtök óta zuhogó eső 2,35 méterre duzzasztotta a folyó vízszintjét, ami tíz év rekordja. Egyes helyeken 650 milliméter csapadék hullott. A legutóbbi helyszíni beszámolók a víz lassú apadásáról számolnak be, de a parton továbbra is homokzsákokkal igyekeznek védeni a várost, amelynek mélyebben fekvő részeit elöntötte a víz. A gátszakadás hossza megközelíti a 150 métert.



Tantungban, illetve a hozzá tartozó falvakban eddig több mint 360 épület dőlt romba, több helyen megszűnt a közlekedés, a távközlési összeköttetés, az áramellátás. A legsúlyosabban érintett térségben az embereknek átmeneti szállást alakítottak ki, kekszet és virslit, valamint fejenként két palack vizet juttattak.

Hétvégi hivatalos észak-koreai jelentések szerint a Jalu folyó túloldalán Szinuju városban ugyancsak ezreket telepített ki a hadsereg. Az elmúlt évtized legsúlyosabb árvizeiben, az eső okozta földcsuszamlások, sárlavinák miatt az idén már mintegy 3900-an vesztették életüket vagy tűntek el Kínában.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Beszólt a pápa a franciáknak


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó