Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Sufnituningban a magyar Macgyver a legmenőbb

Szerző: Mike Szilvia, – 2016-09-27 11:18:35

Igazi sufnitunig, vagy jó magyaros virtussal megáldott Macgyver-i leleményesség? Teljesen mindegy minek nevezzük, ha a problémát megoldja, nem? Hallgatóinktól megtanultuk hogy tejjel, szappannal vagy épp nylon harisnyával lehet autót szerelni, az anyák svájci bicskája a nedves törlőkendő, az üvegtégla meg alternatív porszívó.

Hirdetés

Hirdetés

Ön is találkozott már a multiknál a "vödrös naranccsal" igaz? Amennyi belefér, az egységárért az öné! Nos, ami leesik a vödörbe pakolt halomról, az marad az üzleté. Mit csinál a magyar? Na mit? Fogpiszkálóval egymáshoz rögzíti a narancsokat! Kész!

Na ehhez hasonló "leleményekből" bőven volt a hallgatónál is. Igazi magyar Macgyver megoldást találtak borosüveg kinyitására, atószerelésre virslifőzésre, vagy épp grillezésre. Íme néhány "találmány", a "jó lesz az úgy jegyében":

- "Lehet-e Ural teherautó szívószelepből Audiba turbónyomás elengedő szelepet csinálni? Igen. Imre"

- "Helló Korona! Simán főzök virslit vízforralóban és sütögetéskor ipari mennyiségű kolbászt sütök az eredetileg avar összehűzására szolgáló gerebjével! Lala"

 

(Ez itt nem Lala, de már másnál is bizonyított a módszer! :) )

- "Sziasztok! Anyaként csak annyit fűznék a témához, hogy az anyák svájci bicskája a nedves törlő! Mindenre jó :)"

- "Legénybúcsú! Jani barátom mindenről gondoskodott, csak a dugóhúzóról nem. Bicikliről pumpa le és a szelepfejet beleszúrta a parafadugóba. Pumpálás...és már nyomja is ki a dugót. A foglalkozás elérte célját. Aláírás:Rozéfröccs"

- "WD40 kiveszi a hajadból a rágót!"

- "Üvegtéglában vákum van. Mester harmónika ajtót szerelt be. Kifúrta a téglát, a vákum beszzíta a port. Feltöltöttem vízzel, majd lejjebb fúrtam egy másik lyukat, amin kifolyt a víz a porral együtt. Az autó lyukas hűtőjébe tejet kell önnteni, túró lesz belőle, működik."

- "Tönkre ment a kompresszorom, széthullott a hajtókar csapágya. Szétszedtem és láttam, hogy a dugattyú teflontömítőgyűrűje alatti acél feszítőgyűrű is törött. Ladás lévén van egy rakat alkatrészem otthon. Hogy hogynem, a hajtókarcsapágy mérete egyezett a Lada generátor csapágyáéval. Az ajtózárban van egy rugó, amiből egy menetet levágva, kiváló dugattyúgyűrűt készítettem. Azóta is működik. Imre"

- "Fúrós konyhai keverésekhez a sörös doboz lemezéből szuper kis propellereket lehet készíteni! :-) Ági"

 

(Ez sem az sms-ben említett apuka, de tessék!!!Működik!)

- "Sziasztok! Megkértem a kreatív apukát szülinapi tortájához keverje meg a csokikrémet. Én kölcsönadtam a robotgépet. Ezért apuka behozta az aksis fúrót...a krém tökéletes lett. Anyuka"

- "Joghurtot ettem kanál híján cipőkanállal. Az véletlen volt nálam."

- "Sziasztok. Valamikor gyermekkoromban volt egy Hófehrke nevű fogkrém. Nem fogmosásra használtuk. Este kinyomtunk egy keveset az éjjeliszekrényre. Reggelre megkeményedett és egész délelőtt finom rágógumi volt. Éva"

- "Ha már fogkrém, ti mivel ragasztottátok fel a posztereket, ha nem volt cellux? Mert mi fogkrémmel! Csodásan leszedte utána a vakolatot! :)"

- "Sziasztok! csíráztatni csak és kizárólag használt tejfölös pohárban lehet! Ez törvény! Ági"

- "Hali korona! Az asztal csak akkor áll tökéletesen, ha minimum az egyik lába alatt összelapogatott gyufásdoboz van. Tibi"

- "A PET palack tökéletesen felhasználható dekorációnak. nem csak virágládát készíthetsz belőle, hanem 3D-s faldíszt vagy menő lámpát. mindkettőhöz le kell vágni az alját és vagy a falra ragasztani, vagy többet összeillesztve gömböt formálni belőle. Sőt elkülönítve egymás tetején, dizájnos ékszertartó is lehet."

Tessék, lehet ezt jól és igazán igényesen is csinálni

- "Hali! Anyámnál nem volt tipli, ezért gyufa és használt rágógumi kombinációját alkalmazva szereltem fel a fügöny karnist. Máskor meg harisnyát használtam a kád csaptelep tömítéséhez. Mindkettő fent van még!"

Gábor már a télre gondol:

Gyuri  arról is beszámolt, hogyan lehet szappannal "meggyógyítani" a lyukas benzintankot:

Ráadásként pedig itt van, Füstinek mely' ruhadarabjától kellett megszabadulnia, hogy Polski-jával tovább mehessen:

Köszönjük! Sokat tanultunk ma Tőletek! :-)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó