Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Stúdióban: a Szomszédnénik és KAP!

Szerző: Gábor János, – 2011-10-31 08:39:29

(A Kalocsai Néplapban e héten megjelenő beszámoló)

Székely viccek élőben, és egy Karinthy-gyűrűs etalon a Kalocsai Dumaszínházban



Kovács András Péter, Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs (balról jobbra) a Korona FM100 stúdiójában (Teljes galéria ITT!)

A humoristákkal Gábor János beszélgetett - HALLGASD MEG A CIKK ALATT!

A kissé csúszó, hivatalos színházi szezon nyitánya előtt újabb Dumaszínház-előadásra került sor Kalocsán. A Korona FM100 szervezte sikerszéria idei, utolsó előtti felvonása során a Szomszédnéni Produkciós Iroda és a Karinthy-gyűrűs Kovács András Péter lépett fel, akik jó szokás szerint csordultig töltötték a nézőteret, hiszen néhány nappal az előadás előtt már pótszékekért zajlott reményfutam a jegyirodában.


Teljes galéria ITT!

A Szomszédnénik duóját alkotó Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs eredeti székely „import”, abból is a legjobb, hiszen mielőtt néhány éve elkezdték volna magyarországi pályafutásukat, Erdélyben már mintegy 300 fellépésen voltak túl, úgy, hogy társulatot alakítva rendszeresen megszervezik az Erdélyi Humorfesztivált. Az idén már 10 éve együtt nevettető páros másodszor járt Kalocsán, és ezúttal is robbant a humorbomba. Előadásuk gerincét persze továbbra is a közösen eljátszott jelenetek, sajátos ízű szituációk adják, amelyek hol ferde tükröt tartó társadalomkritikák, hol csak könnyed játékosságot sugalló, abszurdba hajló párbeszédek. Ferenc és Szabolcs humora viszont nem csak párban működik, hiszen külön-külön is képesek magukkal ragadni hallgatóságukat. Sajátjuk lett a stand-up stílust legjobban jellemző sztorizás – esetükben finoman adagolt önkritikával.


Teljes galéria ITT!

Székely viccek élőben, aztán jött Kovács András Péter, akinek a neve szó szerint márkajelzés, főleg azóta, hogy mindössze négyévnyi dumaszínházas pályafutás után máris ujjára húzták a magyar humoristák legnagyobb elismerését, a Karinthy-gyűrűt. András azonban nem csak az őshazának számító Godot Dumaszínház deszkáiról, vagy a Showder Klubból lehet ismerős, hiszen rendszeres szereplője például a Rádiókabarénak. Ezen kívül találkozhattunk már a nevével a könyvesboltok polcain is, mivel Hadházi Lászlóval, Litkai Gergellyel és Pataki Balázzsal karöltve elkészítette a nagysikerű, A Föld 99 legkevésbé ismert csodája című kötetet. Igazi elemében viszont akkor érzi magát, ha a színpadon állhat, hiszen mókázó kikacsintásai miatt nyilvánvaló: imádja a közönségét. És ez az érzés kölcsönös. Ki ne értékelné, ha előadója ugyanazt a maximális figyelmet tanúsítja iránta, mint amit ő megad neki?


Az isteni, háromfős előadást még egy Kalocsai Dumaszínházas rendezvény követi idén, és a szervezők igazi élő legendával lepik meg a helyi közönséget. A karácsonyi ajándéknak is kiváló est rendhagyó időpontban, december 26-án, hétfőn lesz, és a Dumaszínház társulatának fiatal generációjából ismert Dombóvári István mellett Maksa Zoltán érkezése is várható! A humorista önálló estjeiből volt olyan, amely 1200 előadást is megért, és ez a lendület már vagy 25 éve tart! Tárt karokkal várja a jövőre már 3 éves Kalocsai Dumaszínház!

A jegyrendelésért és további információkért KATT A DUMASZÍNHÁZ menüre!

Gábor János
(fotók: Vinczúr Balázs)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó