Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Spielberg meghívta Anna Hathaway-t a Robokalipszisbe

Szerző: Gábor János, – 2012-09-26 11:04:43

A tudományos-fantasztikus, valamint a monumentális-drámai giccsek mestere - akinek persze ezúton elismerjük tényleg kiérdemelt, kimagasló nimbuszát - rövidesen belecsap a szabad fordításban "Robokalipszis" c. sci-fijébe. Steven Spielberg abba a korba szállít minket - nyilván 3D-ben -, amikorra az emberiség tényleg kifejleszti az intelligens, számítógépes agyat, aki Archos névre hallgat, és "megszökik" az ellenőrzött körülmények közül, gyakorlatilag önálló életet követel magának, valamint - essen le az állad: az életterünket. A Robokalipszis a gépek pusztítása után megmaradt kevesek harcát kívánja bemutatni, akik felveszik a kesztyűt saját teremtményük, és annak robothadserege ellen.



A már százféleképpen, kétszáz filmben elmesélt történet remélhetőleg ennél többet is kínál, mert a lerövidített szinopszison csak ásítozni lehet. Ami a garanciát jelentheti arra, hogy mégiscsak eredeti lesz a sztori, maga a rendező, ugyanis anno tényleg meglepően hatásos-látványos-filozofikus művet alkotott a Mesterséges Intelligenciával. Az öntudatra ébredő, szeretni képes kisfiú-android történetére gondolva bízhatunk egy hasonlóan nagyszabású moziban, és remélhetőleg nem csak egy feleslegesen felturbózott Terminátor-klón lesz. A főhősök személye is biztató: a Thor-t megformáló Chris Hemsworth partnere a legfrissebb hírek szerint Anna Hathaway lesz. A szép színésznő most a Batman-trilógia záróepizódjában hősködik; karácsonykor pedig a sztárparádés Nyomorultak musical-feldolgozásában láthatjuk.

A Robokalipszis forgatókönyvét a Cloverfield, illetve a Lost-Eltűntek alkotója, Drew Goddard, és (saját regénye alapján) Daniel H. Wilson írja. A filmet 2014. április 25-én mutatják be az amerikai mozik.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Kispályás eredmények


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó